Mijnelektrischeauto.nl - Maakt elektrisch rijden gemakkelijk!

Blog Post

2017 Chevrolet Bolt preview

De 2017 Chevrolet Bolt wordt ‘s werelds eerste, voor de massa betaalbare elektrische auto, met een bereik van 320 kilometer. Alleen dit gaat al een grote impact maken op de elektrische automarkt. De verkoop start eind 2016 of begin 2017. Dit is slechts zes jaar nadat de eerste moderne elektrische auto op de markt kwam. De Bolt kenmerkt zich als een tweede generatie auto die enkel op elektriciteit rijdt. Gedeeltelijk is het een reactie van General Motors – een van de drie grootste autofabrikanten – op de snel groeiende start-up Tesla Motors.

Concurrentie

De 2017 Chevrolet Bolt gaat het opnemen tegen andere elektrische auto’s, waaronder de tweede generatie Nissan Leaf, die over ongeveer een jaar op de automarkt verschijnt. De productie van de Tesla Model 3 start in de tweede helft van 2017, en beschikt ook over een bereik van 320+ kilometer. Een geüpdatete versie van de BMW i3 of Volkswagen e-Golf kunnen ook als concurrent worden gezien. Officieel is hier nog niks over bekkend.

Zie ook: Productie 2017 Chevrolet Bolt start oktober (juli 2016)

Prijs

De exacte prijs van de Bolt is nog niet bekend gemaakt. De prijs wordt – op basis van zijn concurrenten – geschat op ongeveer 30.000 euro. Het zal ruim één jaar de enige elektrische auto zijn met een bereik van 320 kilometer. Dit zal zorgen voor een grote verschuiving van marktaandeel.

2017 Chevrolet bolt 2

Ruimte

De Bolt is een vijfdeurs hatchback, oogt relatief klein maar verbergt een enorme hoeveelheid ruimte van 2670 liter. Dit is vrijwel gelijk aan een Tesla Model S alleen dan anders georganiseerd, en met veel meer hoofdruimte. Dit is twee segmenten groter dan je zou verwachten van deze auto, die een standaard compacte hatchback lijkt.

Chevrolet presenteert de Bolt in sommige van haar reclames als een “crossover utility voertuig”. Hier zijn wij het niet helemaal mee eens, de auto beschikt niet over een grote bodemvrijheid, noch vierwielaandrijving wat SUV vervangers juist karakteriseert.

Specificaties

De aandrijflijn is ontwikkeld in een vergaande samenwerking met LG Chem. De ongebruikelijk korte ontwikkelingsfase is gerealiseerd middels open innovatie. Als aanvulling op de aandrijflijn en batterijcellen, hebben de Koreanen ook het infotainment systeem geleverd. De 60 kWh batterij bevindt zich onder de bodemplaat en voedt de elektromotor, die de voorwielen aandrijft met een piekvermogen van 150 kW (200 pk).

2017 Chevrolet Bolt 3

Testrit 2017 Chevrolet Bolt prototype

De prototype Bolt – die we in januari mochten testen – heeft een stevige acceleratie, reedt vlot, en voelde iets minder machineachtig aan dan de Nissan Leaf, die op dit moment de best verkochte elektrische auto is. De Bolt accelereert van 0 naar 100 km/u in minder dan 7 seconden. Tijdens de testrit is het gelukt om – bij volvermogen – met piepende banden een bocht uit te komen. Met het gewicht van de accu op het laagste punt van de auto, stuurde hij relatief makkelijk door bochten. Met 17 inch lichtmetalen velgen reed de auto mooi rechtdoor. De motor was op geen enkel moment hoorbaar, en het remgevoel was consistent genoeg dat er geen overgang te merken was tussen regeneratie of het gebruik van de remmen.

Techniek

Geavanceerde elektronica zal een groot pluspunt zijn van de Bolt. In het midden van het dashboard bevindt zich een geavanceerd informatie en entertainmentsysteem, met een standaard 10,2-inch touchscreen. De Bolt heeft volledig digitale instrumenten in een 8-inch scherm achter het stuur, en een nieuwe generatie van Chevrolet haar gebruikersinterface voor voertuig informatie en entertainmentsystemen.

 

Geef een reactie

preloader