Mijnelektrischeauto.nl - Maakt elektrisch rijden gemakkelijk!

Blog Post

Apple doet onderzoek naar oplaadpunten

De vraag of Apple aan een volledig elektrische auto werkt, of aan software voor een of andere toekomstige auto, blijft tot nu toe een veel besproken onderwerp. Elon Musk, de CEO van Tesla Motors noemde het in januari een “open geheim” dat Apple werkt aan een elektrische auto. Nu blijkt dat Apple werkt aan een ander onderdeel, namelijk: oplaadpunten!

Eindelijk bewijs

Volgens een exclusief rapport van vorige week, blijkt dat Apple aan het onderzoeken is hoe een elektrische auto wordt geladen. Het bedrijf zou met verschillende leveranciers hebben gesproken en is bezig met het aannemen van personeel met specialistische kennis op dit gebied.

Voor meer dan een jaar wordt er gespeculeerd over Apple’s plannen voor het bouwen van een elektrische auto. Nu blijkt het bedrijf bezig te zijn met het grondwerk voor de infrastructuur en gerelateerde software voor het laden van elektrische auto’s.

Nieuwe focus

Apple lijkt in te spelen op een van de tekortkomingen van de elektrische auto: het laden van de auto. Het gebrek aan publieke oplaadpunten en lange laadtijden kunnen kansen zijn voor het bedrijf.

Volgens een bron gingen de gesprekken met leveranciers voornamelijk over de onderliggende technologie van oplaadpunten. Het is onduidelijk of Apple een eigen techniek wil bouwen, of een product gaat samenstellen met onderdelen van leveranciers.

Personeel

Apple heeft op dit moment minimaal vier elektrische auto specialisten binnengehaald. Een van de specialisten is Rónán Ó Braonáin, voorheen werkzaam bij BMW en specialist in oplaad- en energiesystemen voor in huis. Ook heeft hij gewerkt aan communicatiesystemen tussen elektrische auto’s, apparaten en energieleveranciers.

Een andere specialist die werd aangenomen is Nan Liu, een ingenieur die onderzoek deed naar het draadloos opladen van elektrische auto’s. Quartz kwam vorige maand met het nieuws dat het bedrijf Kurt Adelberger heeft aangenomen, oud laadspecialist van Google. Dit zijn sterke indicatoren dat het bedrijf bezig is met een intreden op de elektrische auto markt.

“Great vision without great people is irrelevant.” – Jim Collins, Good to Great

 

Geef een reactie

preloader