Mijnelektrischeauto.nl - Maakt elektrisch rijden gemakkelijk!

Blog Post

Autofabrikant BMW ziet toekomst in elektrisch rijden!

BMW Group voorziet een grote boost in de verkoop van elektrisch aangedreven auto’s in Nederland. Voor de eigen elektrisch aangedreven i3 rekent de product in 2017 al op een groei van 25 procent. Er zitten meer volledig elektrische modellen in de pijplijn, zoals een Mini e in 2019 en een BMW X3 e in 2020. Voor 2021 moet de zelfrijdende elektrische iNext klaar zijn voor productie.

“Op dit moment rijden er 1.700 BMW i3’s in Nederland rond. Daar komen er dit jaar nog zeker 300 bij”, aldus Marc Bras, bij BMW Group Nederland verantwoordelijk voor BMW i, de divisie die zich bezighoudt met elektrisch rijden en de daarvoor benodigde technologie. “De groei komt door de versie met de 94 Ah batterij en een actieradius van ongeveer 200 kilometer. Daarom rekenen we volgend jaar ook op een groei in verkoop van 25 procent.”

Geen bijtelling meer in 2017

“De fiscale voordelen voor hybride-elektrische auto’s met een stekker (PHEV) verdwijnen per 1 januari, niet voor volledig elektrisch aangedreven voertuigen, stelt Neil Fiorentinos, Managing Director BMW Group Nederland. “Dit is natuurlijk teleurstellend, want wij verkopen momenteel behoorlijk wat PHEV-modellen: een op de vijf verkochte BMW’s heeft een stekker. Aan de andere kant denken we dat vanaf volgend jaar emotie in plaats van bijtelling meer een rol gaat spelen bij de keuze van een elektrische auto. Als emotie de keuze bepaalt dan zitten we met onze merken in een gunstige uitgangspositie ook bij mensen en bedrijven die niet voor het voordeligste aanbod maar juist voor duurzaamheid gaan.”, aldus Neil Fiorentinos.

Aan de andere kant denken we dat vanaf volgend jaar emotie in plaats van bijtelling meer een rol gaat spelen bij de keuze van een auto. Als emotie de keuze bepaalt dan zitten we met onze merken in een gunstige uitgangspositie ook bij mensen en bedrijven die niet voor het voordeligste aanbod maar juist voor duurzaamheid gaan.”, aldus Neil Fiorentinos.

Ultrasnelladers

BMW i is een van de partners in een project met het Nederlandse bedrijf Allego. In een samenwerking hebben ze het plan een netwerk van ultrasnelle laders van 350 kW op te zetten. 20 minuten laden is dan goed voor 300 kilometer rijden. Dit Trans Europese Netwerk (TENT-T) bestaat uit corridors die Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk verbinden. In de eerste fase gaat het om 25 ultrasnelladers waarvan 5 in Nederland, 4 in België, 12 in Duitsland en 4 in Oostenrijk. Het project heeft een investering nodig van 13 miljoen euro. De Europese Unie neemt 6,5 miljoen euro voor zijn rekening in het kader van “Connecting Europe Facility” programma. BMW is een van de merken die vanaf 1018 een generatie elektrische voertuigen op de markt wil hebben die geschikt zijn voor ultrasnelladers. Marc Bras: “Een mooie ontwikkeling. Het opladen gaat dan straks zeven keer sneller dan met de huidige snelladers van 50 kW.”

Geef een reactie

preloader