Mijnelektrischeauto.nl - Maakt elektrisch rijden gemakkelijk!

Blog Post

BMW i3 accupakket vervangen en upgraden

Vanaf medio oktober kan de BMW-dealer het BMW i3 accupakket vervangen en upgraden. Dit is ideaal voor mensen die het maximale rijbereik van de auto aan de krappe kant vinden. Het 22 kWh-pakket wordt dan omgeruild voor een versie van 22 kWh, goed voor een theoretische actieradius van 300 km.

De BMW i3 is speciaal ontworpen om relatief gemakkelijk het accupakket te kunnen verwisselen. BMW is hiermee de eerste op de markt dat accupakket vervangen aanbiedt. Hiermee is de BMW i3 toekomstbestendig. Behalve de mogelijkheid van het toepassen van de nieuwste accutechnologie is het elektrische model ook grotendeels gemaakt van koolstofvezel (wat nauwelijks veroudert).

De nieuwe 33 kWh batterij – die ook gebruikt wordt in de nieuwe BMW i3 94 Ah – is exact even groot als de 22 kWh batterij van de eerdere BMW i3 60 Ah. Het accupakket is 40 kilo zwaarder, maar dat heeft volgens BMW geen invloed op de rijprestaties van de auto. Door de extra kilo’s accelereert de BMW i3 met 125 kW (170 pk) sterke elektromotor slechts 0.1 seconden langzamer naar de topsnelheid van 150 km/u.

Het nieuwe accupakket geeft de BMW i3 aanzienlijk meer rijbereik. Zonder range-extender heeft de standaard BMW i3 – met 22 kWh batterij – een bereik van 130 tot 150 km. De 33 kWh batterij geeft een bereik van 200 tot 220 km. Er hangt wel een fors prijskaartje aan deze upgrade. Het accupakket kost 7.000 euro plus montage.

Een nieuwe BMW i3 60 Ah is verkrijgbaar vanaf 35.500 euro en de BMW i3 94 Ah kost minimaal 36.700 euro. Dit is een prijsverschil van slechts 1.200 euro – tegenover 7000 euro voor een accupakket upgrade. Het is dus verstandig direct te kiezen voor de 94 Ah-versie.

Toekomst accupakket vervangen

Kijkend naar de toekomst verwachten we dat meer autofabrikanten dergelijke opties zullen aanbieden. Het is namelijk algemeen bekend dat accu’s een beperkte levensduur hebben en uiteindelijk vervangen moeten worden. Op deze manier kunnen elektrische auto’s ook geüpgraded worden met de laatste accutechnologie. BMW loopt hiermee voorop in de elektrische automarkt.

Geef een reactie

preloader