Mijnelektrischeauto.nl - Maakt elektrisch rijden gemakkelijk!

Blog Post

De eerste echte zelfrijdende auto van Tesla!

Ondanks alle negatieve verhalen rondom het autopilotsysteem van Tesla, dat vooral op de snelweg werkt, zet oprichter Elon Musk een volgende stap in de richting van zelfrijdende auto’s. Alle auto’s die het merk vanaf nu produceert kunnen volledig autonoom rijden. In dit artikel gaan we in op hoe dit precies werkt.

De nieuwe voertuigen beschikken over acht – 360 graden view – camera’s die de omgeving tot 250 meter afstand scannen. De camera’s zijn uitgerust met sensoren die harde en zachte objecten kunnen herkennen. Een radar aan de voorkant maakt het mogelijk om ook in regen en mist te blijven werken. Een computer aan boord van de elektrische auto’s is vernieuwd, waardoor het veertig keer sneller berekeningen kan maken. De software is nog in een testfase, maar zal naar verwachting volgend jaar naar de auto’s worden geupload.

Voorproefje

Elon Musk laat weten te betreuren dat bestaande eigenaren hun voertuig niet kunnen upgraden. In een reactie op Twitter laat Musk weten dat het meer gaat kosten om de auto’s om te bouwen, dan om een nieuwe te kopen. Musk laat ook weten dat de auto’s autonoom kunne parkeren en hierbij verkeersborden herkent of parkeren is toegestaan. Vanuit een applicatie kan je de auto oproepen die je vervolgens – al is het aan de andere kant van het land – zal terugvinden. Hiervoor is de eerder gepresenteerde robotarm die de auto zelfstandig kan opladen bedoeld.

Video

De onderstaande video presenteert een volledig autonoom rijdende Tesla in Silicon Valley, voorzien van Paint it, Black van The Rolling Stones.

Geef een reactie

preloader