Mijnelektrischeauto.nl - Maakt elektrisch rijden gemakkelijk!

Blog Post

Het draadloos opladen van een Tesla Model S

Een aantal Tesla Model S rijders kunnen zeer binnenkort hun elektrische auto draadloos opladen, zonder deze met een stekker te bevestigen aan een laadstation.

Verschillende aftermarket bedrijven hebben een draadloos laadsysteem ontwikkeld voor diverse elektrische voertuigen, maar Evatran heeft zich inmiddels haar focus gelegd op de elektrische sedan van Tesla. Het laadstation met de allesomvattende naam “Plugless“, wordt in de aankomende weken op de markt gebracht.

Het systeem maakt gebruik van de techniek “inductief laden”, waarbij een stroom door een spoel loopt en hiermee een magnetisch veld creëert. Hiermee kan de stroom worden overgebracht naar een tweede spoel – die bevestigd is onder de auto – zonder fysieke verbinding.

In het Evatran Plugless systeem –  en andere soortgelijke systemen – wordt èèn spoel ondergebracht in een schijf onder de grond, en de andere in een ontvanger die bevestigd is aan de onderkant van de auto. Het laadstation kan laden met 7,2 kW, dit is goed voor ongeveer 32 kilometer aan bereik per uur. De laadschijf is geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik, wat betekent dat het theoretisch gezien in een garage en of op een oprit gemonteerd kan worden.

De huidige versie van de Plugless is alleen geschikt voor een Tesla model S met achterwielaandrijving. Het bedrijf heeft plannen om een versie voor dual-motor all-wheel drive Model S “D” variant te lanceren, maar ook voor de Model X crossover. Plugless heeft een prijskaartje van omgerekend 2200 euro, en wordt geleverd met een garantie van drie jaar.

In eerste instantie zal het systeem alleen beschikbaar zijn voor een kleine groep klanten die een vroege registratie voltooiden, gevolgd door productie op grote schaal, waarmee geleverd kan worden aan het grote publiek. Tesla heeft zelf geen plannen om draadloos opladen als optie aan te bieden. Het bedrijf heeft daarentegen wel een filmpje laten zien, waarin slang-achtige robot laadkabel automatisch werd aangesloten op de laadpoort van een Tesla.

Mercedes-Benz zal waarschijnlijk de eerste autofabrikant zijn die draadloos opladen als standaard fabrieksoptie gaat uitrollen. De S550e plug-in hybride luxe sedan wordt volgend jaar al geüpgraded middels draadloos laden.

Geef een reactie

preloader