Mijnelektrischeauto.nl - Maakt elektrisch rijden gemakkelijk!

Waar vind ik een laadstation?

Openbaar laden

Verschillende bedrijven, waaronder energie maatschappij en laadstation exploitanten, werken hard aan een landelijk laadnetwerk. Verschillende navigatiesystemen hebben de locaties al opgenomen. Ook zijn er websites en apps beschikbaar om een laadpaal te vinden. Klik hier voor een kaart met alle openbare laadpalen in Nederland en natuurlijk de (Android en iOS) applicaties ChargeNet en TheNewMotion.

Een publieke laadpaal aanvragen bij de gemeente

Heb je geen eigen terrein voor een laadpaal, dan kun je een publieke laadpaal aanvraag bij de gemeente. Nog niet alle gemeentes hebben beleid opgesteld om inwoners te ondersteunen bij het faciliteren van laadinfrastructuur voor het opladen van hun elektrische auto. Er zijn wel een aantal veel gehanteerde regels waar veel gemeenten aan vasthouden.

Dit zijn de gebruikelijke voorwaarden voor aanvraag van een laadpunt:

  • Het verzoek tot het plaatsen van een laadpunt kan enkel ingediend worden wanneer u in het bezit bent van een elektrische auto.
  • U aanvraag zal alleen in behandeling worden genomen als u zelf geen mogelijkheid heeft om een laadpunt op uw eigen terrein te zetten.
  • De aanvraag voor de plaatsing van een laadpunt moet betrekking hebben op een vrij toegankelijke openbare plek’ plekken die belemmerd worden door poorten, slagbomen, hekken en dergelijke worden uitgesloten.
  • Voor een elektrische auto kan slechts eenmaal een laadpunt aangevraagd worden, ongeacht of deze auto in eigendom of bezit overgaat op een andere eigenaar.
  • De bestuurder heeft geen exclusieve rechten op het gebruik van een publieke laadpunt.

Sommige gemeenten bieden ook andere mogelijkheden voor het plaatsen van een aanvraag voor een laadstation in de openbare ruimte.

preloader