Mijnelektrischeauto.nl - Maakt elektrisch rijden gemakkelijk!

Wat is Smart Charging, Load Balancing, Peak Shaving?

Laadvoorziening - Load Balancing

Wat is Smart Charging?

Vrijwel alle ‘slimme’ laadstations kunnen tegen een meerprijs van 1,00 euro per connector/maand gemonitord worden voor Smart Charging. Dit betekent dat er per laadstation een maximum en minimum laadvermogen ingesteld kan worden. Hiermee is het beschikbaar vermogen te verdelen over verschillende laadstations/connectoren of kan, in het geval dat een gebruiker niet voldoende stroom over heeft om de auto probleemloos op te laden, het vermogen ‘geknepen’ worden.

Wat is Load Balancing?

Wilt u meerdere laadstations installeren? Dan vereist dit een beschikbaarheid van het cumulatief vermogen van de aangesloten laadstations. Indien het totaal beschikbare vermogen ontoereikend is kan via Load Balancing ervoor worden gezorgd dat het beschikbare vermogen evenredig wordt verdeeld over de stations waarop op dat moment geladen wordt.

LET OP: dit is op laadpaal niveau, en moet niet worden verward met Dynamic load balancing!

Wat is Hub / Satellite?

Bij meerdere laadstations op één locatie, is er de mogelijkheid om alle laadstations via 1 modem te laten communiceren met een laaddienst en op afstand te beheren. Het eerste laadstation in de reeks is een volledig communicerend (slim) laadstation, de andere (goedkopere laadstations zonder modem) zijn hieraan gekoppeld. Zo bespaart u op maandelijkse kosten voor het data-abonnement en kunnen alle laadpunten centraal worden aangestuurd. Dit wordt een Hub-Satellite constructie genoemd.

Wat is Peak Shaving?

Met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximum capaciteit instellen. Op deze manier wordt de maximum stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet overstegen, zelfs niet tijdens piekuren.

preloader