Mijnelektrischeauto.nl - Maakt elektrisch rijden gemakkelijk!

Blog Post

Fisker presenteert elektrische EMotion met 640 kilometer range

De Deense autodesigner onthulde de volgens hem “game changing” elektrische Fisker EMotion met 640 kilometer range. De plannen zijn baanbrekend, zoals eigenlijk altijd bij Henrik Fisker. Maar is het wel echt een “game changer”?

Koolstofvezel en aluminium frame

Volgens Henrik Fisker wordt de EMotion gebouwd op een koolstofvezel en aluminium frame. Dat scheelt aanzienlijk in het totaalgewicht van de auto. Het compenseert bovendien een deel van het accupakket dat zo compact mogelijk is gehouden ten behoeve van de interieurruimte. Klinkt revolutionair, maar doen alle fabrikanten van elektrische auto’s dit niet?

Grafeen

Volgens Fisker maakt de Emotion gebruik van een lichtgewicht accupakket met grafeen. Deze is speciaal ontwikkeld door Fisker en Nanotech Energy Inc. Volgens het merk levert het accupakket voldoende energie om meer dan 640 kilometer af te leggen op volgeladen accu. De topsnelheid van de sedan komt uit op 259 km/u. Dit zijn serieuze cijfers.

Autonome rijhulpsystemen

Fisker belooft meer! Volgens de fabrikant heeft de EMotion diverse autonome rijhulpsystemen. Deze systemen worden overigens wel door een derde partij ontwikkeld. De productie moet in 2017 starten, maar vooralsnog bestaat de EMotion alleen nog digitaal en is er van een revoluti geen sprake.

Geef een reactie

preloader