Mijnelektrischeauto.nl - Maakt elektrisch rijden gemakkelijk!

Blog Post

Mini komt met Plug-in Hybride

De nieuwe Mini Countryman is de eerste Mini met een plug-in hybride aandrijflijn. Het model heeft de naam Mini Cooper S E Countryman All4 en maakt gebruik van een benzinemotor plus een elektromotor.

Aandrijving

De auto heeft een 2-cilinder benzinemotor (1.499 cc) met een vermogen van 100 kW (136 pk) en 250 Nm. De elektromotor levert 65 kW (88 pk) en 165 Nm. Deze combinatie geven een systeemvermogen van 165 kW (224 pk). De maximale trekkracht bedraagt 385 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/u kan in 6,9 seconden afgelegd worden.

Vierwielaandrijving

Bij de Mini Cooper S E Countryman All4 drijft de benzinemotor de voorwielen aan en de elektromotor de achterwielen. Volledig elektrisch rijden is mogelijk tot een snelheid van 125 km/u en ongeveer 40 kilometer lang. Volgens Mini bedraagt het gemiddelde verbruik 2,1 liter per 100 km (NEDC), gelijk aan een CO2-emissie van 49 g/km.

De batterij

De lithium-ion batterij is direct voor de elektromotor, onder de achterbank gemonteerd en bestaat uit vijf modules met ieder zestien batterijcellen. De gezamenlijke capaciteit bedraagt 7,6 kWh. Het volledig opladen van de accu – met een 3,6 kW wallbox – duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten of circa 3 uur en 15 minuten via een regulier stopcontact.

Drie rijmodi

De bestuurder kan kiezen uit verschillende rijmodi. In de modus AUTO eDrive rijdt de plug-in hybride. Volledig elektrisch tot 80 km/u. Bij hogere snelheden en bij een krachtige acceleratie schakelt de verbrandingsmotor in. Ook als het laadniveau van de batterij onder de 7 procent komt, schakelt de brandstofmotor in.

Volledig elektrisch rijden

In de modus MAX eDrive rijdt de Mini volledig elektrisch tot 125 km/u. De benzinemotor schakelt in bij hogere snelheden en bij volgas. Als laatste is er nog de modus Save Battery. Volgens Mini rijdt de Mini dan op de benzinemotor, zodat het laadniveau van de batterij op minimaal 90 procent blijft. De batterij wordt eventueel bijgeladen door de generator.

Geproduceerd in Born

Mini produceert de plug-in hybride Countryman in het Limburgse Born bij VDL NedCar, net als de reguliere uitvoeringen van de nieuwe Countryman. Leuk detail: de Mini is hiermee de eerste plug-in hybride die in Nederland is geproduceerd.

Geef een reactie

preloader