Mijnelektrischeauto.nl - Maakt elektrisch rijden gemakkelijk!

Blog Post

Productie 2017 Chevrolet Bolt start in oktober

General Motors heeft een ambitieus schema aangehouden voor de lancering van haar volledig elektrische 2017 Chevrolet Bolt. Na onthulling van de productieversie met een actieradius 320 kilometer, liet GM weten de Bolt voor het einde van het jaar van de assemblagelijn te laten rollen. De Bolt zit sinds maart in een pilot-productiefase, en het zal niet lang meer duren voordat hij op grote schaal geproduceerd gaat worden. Een Amerikaanse website (Automotive News) liet weten dat GM de productie van de nieuwe Chevrolet in oktober zal starten.

Strategische keuze

De strategische startdatum van de productie – die in het verleden door verschillende bronnen werd gepubliceerd – zou ruim voor die van de Tesla Model 3 zijn, laat staan de tweede generatie Nissan Leaf. Tesla heeft laten weten niet eerder met de productie van de Model 3 te beginnen dan in de tweede helft van 2017, en van Nissan wordt verwacht de nieuwe Leaf niet eerder dan 2018 op de markt te brengen.

Productiedoelstelling

De productiedoelstelling van de Bolt ligt in het eerste jaar op 25.000 auto’s. De verwachting is dat een deel hiervan wordt geëxporteerd naar China. Ook gaat het gerucht gaat dat GM een deel heeft gereserveerd voor Lyft chauffeurs, om het partnerschap met de autodeeldienst te versterken. Deze auto’s zullen verhuurd worden, terwijl kopers van de Chevrolet Bolt een basisprijs betalen van omgerekend 30.000 euro. Of ze nu worden verhuurd of worden verkocht, de eerste auto’s zullen gelanceerd worden in California, welke goed is voor 40% van de totale Amerikaanse elektrische automarkt.

2017 Chevrolet Bolt productie

Open innovatie

De Chevrolet Bolt werd als concept onthuld op de 2015 Detroit Auto show, en een jaar later geïntroduceerd als productie auto. De ongebruikelijk korte ontwikkelingsfase is gerealiseerd door een vergaande samenwerking met LG Chem. Als aanvulling op de batterijcellen, hebben de Koreanen verschillende onderdelen geleverd, waaronder een groot deel van de aandrijflijn en het infotainment systeem.

Chevrolet Bolt vs Nissan Leaf

Dit jaar is de start van een gevecht tussen Nissan en Chevrolet. Om iets specifieker te zijn zal het de strijd worden tussen de Nissan Leaf en Chevrolet Bolt. Auto experts vragen zich af wat Nissan gaat doen om deze aanval te verdedigen. Nissan CEO Carlos Ghosn zegt dat hij andere elektrische auto’s verwelkomt. Maar ziet Nissan de komst van de Chevrolet Bolt als bedreiging voor hun prominente positie in de elektrische automarkt? De Nissan Leaf is op dit moment de best verkochte elektrische auto in de geschiedenis. De auto heeft alleen èèn groot minpunt, de tegenvallende actieradius van 170 km. De Chevrolet Bolt heeft een actieradius van 320 kilometer. Nissan begrijpt de noodzaak tot verbetering en heeft al de nodige stappen gemaakt. Nissan zal alle zeilen bijzetten om het bereik van de Bolt te verbreken. De top van Nissan is overtuigd dat dit slechts een kleine uitdaging zal zijn. Tot die tijd zal Chevrolet een groot marktaandeel af snoepen van Nissan.

De Chevrolet Bolt 

De productierijpe Bolt onthuld zich als een mooi karretje. De vriendelijk geprijsde auto heeft een bereik van 320 kilometer en krijgt een prijskaartje van 30.000 USD, omgerekend bijna 28.000 euro. Binnenin is genoeg ruimte voor vijf man plus 480 liter aan bagage. Standaard beschikt de auto over een 60 kWh accupakket, en zit na 60 minuten laden tot 80% vol. De auto komt met een systeemvermogen van 150 kW (200 pk) en een koppel van 360 Nm. Het totale gewicht zit op 1625 kilo en accelereert van 0 naar 100 in minder dan 7 seconden. De auto heeft een zeshoekige grill. Niet lelijk, maar ook niet super origineel.

Geef een reactie

preloader