Mijnelektrischeauto.nl - Maakt elektrisch rijden gemakkelijk!

Blog Post

Tesla Gigafabriek eind juli 2016 open

De fabriek waar Tesla de batterijen voor zijn elektrische auto’s zal maken gaat eind juli open. De gigafabriek is nu al voor een klein deel operationeel maar wordt op 29 juli officieel geopend.

Gigafabriek

Het bedrijf bouwt de Gigafabriek om ervoor te zorgen dat er genoeg batterijen zijn voor de Model S, Model X en Model 3. Bij de opening zullen eerst alleen trouwe klanten van het bedrijf aanwezig zijn. Die hebben een uitnodiging per e-mail ontvangen. Het is nog niet duidelijk of er pers aanwezig mag zijn bij de opening.

Alhoewel de opening in juli plaatsvindt, draaide de fabriek in Nevada begin deze maand nog maar op 14 procent van de capaciteit en tegen 2020 moet hij pas op volle kracht draaien. De fabriek moet jaarlijks batterijen produceren voor tussen de 400.00 en 500.00 elektrische auto’s. Om de toekomstige productie aan te kunnen zijn er ook plannen om een fabriek te plaatsen in Europa.

Verlagen van de prijs

Het doel van de massaproductie die het bedrijf probeert te bereiken is het verlagen van de prijs van de batterijen. Deze is op dit moment nog vrij hoog, waardoor de auto’s van het bedrijf voor de meeste mensen niet betaalbaar zijn. Bij productie op grote schaal zal de prijs van een batterij met een derde omlaag moeten.

De gigafabriek zal de wereldwijde productie van lithium-ion batterijen verdubbelen. Een grote fabriek dus!

Tesla’s mission statement

Het is Tesla’s missie om de overgang van de wereld naar duurzaam transport te versnellen. Om dit doel te bereiken, moet het bedrijf elektrische auto’s in voldoende grote volumes produceren om de wijziging in de automobielindustrie af te dwingen. Met een gepland productiedoel van 500.00 auto’s per jaar tegen het eind van dit decennium, zal Tesla alleen de totale wereldwijde productie van lithium-ion batterijen voor zich opeisen. De Tesla gigafabriek is geboren uit noodzaak en zal genoeg batterijen leveren om de verwachte vraag naar auto’s te ondersteunen.

Het bedrijf sloeg de eerste paal voor de gigafabriek in juni 2014, gelegen in Nevada. Tegen 2020 zal de gigafabriek zijn volledige capaciteit behalen en jaarlijks meer lithium-ion batterijen produceren dan dat er in 2013 wereldwijd geproduceerd werden. De naam van de fabriek komt van de geplande jaarlijkse batterijproductie van de fabriek van 35 gigawattuur (gWh). “Giga” is een meeteenheid die staat voor “miljarden”. Een gWh is het equivalent van het genereren (of consumeren) van een miljard watt voor een uur – een miljoen keer die van één kWh.

Geef een reactie

preloader