Mijnelektrischeauto.nl - Maakt elektrisch rijden gemakkelijk!

Blog Post

Tesla Model S pakt record tijd op Pikes Peak

Een Tesla Model S heeft het record voor elektrische productievoertuigen verbroken tijdens de 94ste editie van de Pikes Peak International Hill Climb in Collorado.

De omgebouwde Tesla Model S

De Model S P90D was niet helemaal origineel. De auto was gestript van airbags en andere interieurcomponenten. Voor wat extra veiligheid was een rolkooi in de auto geplaatst. Dit maakte de auto ruim 360 kilogram lichter. De elektrische aandrijflijn bleef wel origineel. Aanpassen vond Tesla niet nodig. Dit is begrijpelijk, aangezien de Tesla Model S P90D al 345 kW (469 pk), 967 Nm koppel, een 0 naar 100 sprinttijd van 3.3 seconden en een topsnelheid van 250 km/u heeft.

Tijd: 11 minuten en 48 seconden

De Tesla Model S deed mee onder de naam Go Puck. De naam staat voor een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in batterijpakketten. Eigenaar Blake Fuller reed met de elektrische sedan in recordtijd – voor elektrische productievoertuigen – naar de top van de berg. Hij legde het parcours af in 11 minuten en 48 seconden; een grote verbetering ten opzichte van het vorige record in handen van Zero Motorcycles, productie van elektrische motorfietsen. In 2014 noteerde dit bedrijf een tijd van 13 minuten.

Race to the Clouds

De Pikes Peak International Hill Climb is de op twee na oudste race in de Verenigde Staten. De eerste “Race to the Clouds” was in 1916. Het 12,42 mijl lange parcours start onderaan de Pikes Peak-berg in de Rocky Mountains op zo’n 2.860 meter hoogte en telt 156 bochten. De finish is op 4.300 kilometer hoogte. De afstand wordt om de beurt afgelegd. Elektrische auto’s maken de laatste jaren enorme progressie ten aanzien van conventionele raceauto’s, mede doordat elektromotoren geen hinder ondervinden van de ijle lucht.

Honda claimde met de NSX EV Concept een eerste plaats in zijn klasse (Time Attack 2 class) en 20ste overall. Klik hier voor de officiële 2016 tijden.

Geef een reactie

preloader