Mijnelektrischeauto.nl - Maakt elektrisch rijden gemakkelijk!

Blog Post

Vision Mercedes-Maybach 6 concept coupé: elektrische aandrijflijn hint naar toekomstplannen

Tijdens de beroemde Monterey Car Week heeft Mercedes-Benz nieuwe concept auto bekend gemaakt: de Vision Mercedes-Maybach 6. De auto is groot, elegant, luxueus, heeft vleugeldeuren, is klassiek gestroomlijnd en heeft een 738 pk en accelereert in minder dan 4 seconden naar de 100 kilometer per uur. Het mooiste moet nog komen: volledig elektrische aandrijving met 320 kilometer rijbereik!

Het Mercedes-Maybach 6 concept

De “6” in de naam (Mercedes-Maybach 6) staat – toevallig – niet voor het zesde Maybach concept, maar de lengte van de tweedeurs coupé in meters. De Vision 6 coupé kan met een productieversie deel uitmaken van toekomstige Maybach-modellen. Als de geruchten uit Duitsland accuraat blijken moet hij gaan concurreren met de Rolls-Royce Wraith (BMW) en de Bentley Continental GT (VW Groep). Het is onduidelijk of dit model in het hoogste segment van de luxe markt meer succes heeft dan de noodlottige en nu teruggetrokken Maybach 57 en 62 sedans. Wij vinden de auto in ieder geval mooi!

Vision mercedes maybach 6 concept 2016 monterey car week zijkant

Volledig elektrische aandrijflijn

De volledig elektrische aandrijflijn van de Mercedes-Maybach 6 hint een beetje naar de vier batterij auto’s die Mercedes in 2018 en 2021 op de markt wil brengen. Onder het vloerpaneel bevindt zich een 80 kWh accupakket. De accu levert stroom aan vier elektromotoren die – met individuele torque vectoring – alle wielen van de auto aandrijft. Dit zorgt voor uitzonderlijke grip, handeling en vermogen in de bochten. Het gecombineerde vermogen staat op 550 kW (738 pk), vermoedelijk is dit een piekrating en niet duurzaam voor continue output.

Vision mercedes-maybach 6 concept 2016 monterey car week achterkant

Laden

Dc snel opladen wordt geleverd door een ingebouwde Combined Charging System (CCS) poort, die volgens Mercedes een extra 100 kilometer kan bijladen in slechts 5 minuten. Dit hangt natuurlijk af van de overgebleven capaciteit in de accu, aan het begin van de laadbeurt en het vermogen van de laadinstallatie. Semi-snelladen (level 2) kan via een aparte connector van de CCS port of met een inductief laadsysteem – een optie die Mercedes-Benz wil toepassen in sommige 2018 plugin-hybride modellen.

Inspiratie Mercedes-Maybach 6 concept

Wat betreft het concept zelf – het bedrijf dankt haar inspiratie aan de “aero coupes” ontwikkeld voor de Tweede Wereldoorlog. Voor een deel misschien ook aan de onlangs opnieuw ontworpen Mercedes-Benz 540K Streamliner.

Vision mercedes-maybach 6 concept 2016 monterey car week voorkant

Specificaties

De Concept Mercedes-Maybach 6 heeft gladde oppervlakken en een extreem lange neus – hieronder zitten de 4 elektromotoren weggewerkt – die in een lage daklijn stroomt. De achterkant van de auto heeft een bijgewerkte versie van de boot-tail achterzijde – te vinden op een aantal van de vooroorlogse aero coups. Mercedes zegt dat de grille geïnspireerd is door een pin gestreept maatpak. Je moet natuurlijk niet alles geloven.

Vision mercedes-maybach 6 concept 2016 monterey car week spiegel

 

Zodra de vleugeldeuren openen biedt een lounge-achtige omgeving met zeldzame en dure accenten een futuristische ervaring. Het dashboard kan met gekleurd goud worden afgewerkt. De vloeren zijn van gepolijst iepenhout en de stoelen zijn (natuurlijk) afgewerkt met leer, alle dashboard displays zijn volledig digitaal. Een volledige transparante display unit neemt het idee van “head-up projectie” naar een volgend niveau. Op het digitale dashboard wordt navigatie en rijinformatie aangeboden – weergegeven over de volle breedte van de cabine.

Vision mercedes-maybach 6 concept 2016 monterey car week binnenkant

Zoals je zou verwachten voor een concept met deze prestige, kan het voertuig bestuurders taken overnemen; een volledig autonome modus is op aanvraag evenals de ouderwetse manier.

Geef een reactie

preloader