Mijnelektrischeauto.nl - Maakt elektrisch rijden gemakkelijk!

Blog Post

Volkswagen toont nieuwe elektrische I.D. concept car

De I.D. concept is de eerste van een nieuwe generatie innovatieve elektrisch aangedreven auto’s van Volkswagen. Volkswagen presenteerde de I.D. op de Parijs autotentoonstelling. Een emissievrije concept car die al in 2020 in productie gaat.

In 2020 start Volkswagen met het op de markt brengen van een geheel nieuwe familie elektrisch aangedreven auto’s, gebaseerd op een nieuw multifunctioneel platform dat speciaal en uitsluitend voor elektrische auto’s is ontwikkeld. De I.D. concept markeert daarmee de start van een nieuw tijdperk voor Volkswagen. De auto is niet alleen volledig elektrisch, maar ook volledig connected en autonoom rijdend.

Op weg naar morgen

Volkswagen presenteerde de toekomst in drie fasen. De I.D. staat voor de wereld van overmorgen en de nieuwe e-Golf voor die van morgen. De e-Golf beleefde zijn wereldpremière in Parijs en komt in november op de markt. De auto heeft een emissievrije actieradius van maximaal 300 kilometer en het nieuwe infotainmentsysteem kan worden bediend door middel van gebaren. De wereld van vandaag stond in het teken van de hypermoderne Volkswagen Tiguan, die met bijvoorbeeld Active-Info- en Head-up-display nu al een innovatieve digitale beleving biedt.

Een nieuwe focus

Met de I.D. slaat Volkswagen een nieuwe richting in. Dit is het eerste model van het merk dat op de markt komt met de nieuwe Modular Electric Drive Kit (MEB) als basis. De concept car is een compact elektromodel dat het de huidige serie modellen verder verbreedt. De I.D. wordt aangedreven door een 125 kW (170 pk) sterke elektromotor. Met zijn actieradius van maximaal 600 kilometer en een prijs op het niveau van de huidige Golf maakt hij het thema emissievrij rijden tot een vanzelfsprekendheid.

I.D. Concept Volkswagen Achter

Eigen uniek design

Met het design van de I.D. concept slaat volkswagen een nieuwe richting in. In het interieur past het merk voor het eerste het zogenaamde Open Space concept toe. De I.D. is iets korter dan een Golf, maar hij heeft het ruimteaanbod van een Passat. Dit komt door de opzet van het platform met een elektromotor op de achteras en een hoogvoltagebatterij die in de wagenvloer is verwerkt. Ook slaat de I.D. een burg naar de toekomst, als het eerste studiemodel van Volkswagen kan hij volledig autonoom rijden. De autonome modus is te activeren door het VW-logo op het stuur aan te raken. Het stuur verdwijnt vervolgens in het dashboard. Dit zorgt voor een compleet nieuwe beleving van ruimte en gemak!

Geen sleutel meer

De I.D. concept heeft geen traditionele sleutel meer. In plaats daarvan functioneert je smartphone als een sleutel waarmee de auto is te ontgrendelen en te starten. Volkswagen rijders krijgen in de toekomst een eigen user-ID, een individueel profiel waarin ook persoonlijke instellingen zijn opgeslagen. Bestuurders kunnen vooraf aangeven welke kleur het interieur-licht moet hebben, een voorkeurspositie van de stoel, instellingen van klimaatbeheersing, favoriete radiozender en playlists, contactinformatie van vrienden en relaties en de configuratie van het navigatiesysteem met bijbehorende opgeslagen locaties. Het profiel wordt opgeslagen in de Volkswagen Automotive Cloud.

I.D. Concept Volkswagen Boven

De nieuwe I.D. is de ambassadeur van Volkswagens nieuwe productstrategie die vier innovatie pijlers kent:

  • Smart sustainability: Volkswagen accelereert de ontwikkeling van innovatieve, elektrisch aangedreven volumemodellen
  • Automated Driving: Volkswagen maakt auto’s nog veiliger en comfortabeler door autonoom rijden
  • Intuitive Usability: Volkswagen zet in op intuïtief te bedienen voertuigen met nieuwe weergave- en bedieningsconcepten
  • Connected Community: Volkswagen verbindt mens, auto en omgeving met het Volkswagen user-ID

Geef een reactie

preloader