Inhoudsopgave
Nog een paar jaar en de ronkende, stinkende diesel camper is niet meer. Neem Scandinavië, waar na 2025 al geen nieuwe auto’s en campers met een verbrandingsmotor meer geregistreerd worden, iets dat in ons land vanaf 2030 het geval is. Tijd dus om definitief voor de elektrische camper te kiezen.
Geruisloos onderweg met je elektrische camper
Je bent niet meer afhankelijk van olie of diesel, je rijdt geruisloos en je zorgt voor een schonere toekomst voor je kinderen. Er is bij een elektrische camper geen sprake van CO2 uitstoot als je rijdt en de onderhoudskosten van een elektrische camper zijn laag. Vanaf 2020 is er bovendien een subsidie beschikbaar voor de aanschaf van een elektrische auto of camper. Dat bedrag ligt zo rond de vierduizend euro voor een nieuwe auto of camper en tweeduizend euro voor een gebruikte uitvoering.
Landen willen voldoen aan de klimaateisen
De diesel campers worden bovendien steeds duurder. Dat heeft weer alles te maken met het feit dat de landen die onderdeel uitmaken van de EU bezig zijn gevolg te geven aan de klimaateisen. Met de elektrische camper moet het straks bovendien mogelijk zijn om dermate veel stroom op te wekken via zonnepanelen en windenergie, dat je met de camper helemaal zelfvoorzienend kunt zijn. ‘Of the grid’ wordt dit ook wel genoemd.
Luxe uitstraling door de combinatie zwart met goud
De elektrische camper is een zeer moderne camper, al bepaal je het interieur natuurlijk voor het grootste deel zelf. Kies je voor een standaard waterkraan keuken, of geef je toch echt de voorkeur aan een zwarte mengkraan, omdat zwart nou eenmaal de trend is en een kleur is die alles in zich heeft het nieuwe wit te worden. Je kiest voor hoogglans of mat zwart. Bij zwarte accenten in de elektrische camper past een keukenkraan goud. Goud met zwart geeft je camper een luxe uitstraling. En dat mag best.
Verder met een volle tank diesel
Nadelen? Die zijn er ook. Neem de actieradius. Met een volle tank diesel leg je meer kilometers af dan met een volgeladen accu. Onderweg naar je vakantieadres moet je de accu opladen. Doe dit bij voorkeur bij een snellader langs de snelweg. Daar laad je de accu voor 90 procent op in hooguit veertig minuten. De openbare laadpalen zijn uren bezig om je accu op te laden. Aan de andere kant, je hebt vakantie. Je kunt zelf lekker gaan shoppen terwijl de camper ondertussen opgeladen wordt. Elk nadeel heeft zo ook weer een voordeel. Een ding is zeker; de elektrische camper heeft het heden en nadrukkelijk de toekomst.
Lees ook: Elektrische auto en caravan