5 manieren om de sfeer in je magazijn te verbeteren

door admin

Een fijne werksfeer is overal belangrijk! Het is fijn om te weten dat je medewerkers ernaar uitkijken om te mogen werken en dat ze het goed met elkaar kunnen vinden. Hier speel je zelf een grotere rol in dan je misschien had verwacht, aangezien je als werkgever vrij bepalend bent in hoe het werk ervaren wordt. We noemen vijf dingen waar jij op kunt letten voor een fijne werksfeer!

1. Taakverdeling

In een magazijn vinden veel verschillende processen plaats. Het is logisch om voor elk proces één specialist aan te wijzen, die hiervoor de leiding neemt. In principe geen gek idee, maar het kan wel ten koste gaan van de werksfeer. Door je personeel flexibel op te leiden en vervolgens ook flexibel in te plannen, zorg je voor afwisseling in hun taken. Het werk blijft hierdoor leuker, aangezien de werkdagen afwisseling hebben. Overigens is dit niet alleen goed voor de werksfeer: wanneer er iemand uitvalt vanwege ziekte, heb jij ook gelijk een vervanger klaar staan.

2. Pauze

Pauze lijkt automatisch gezellig, omdat je personeel even niet hoeft te werken en gezellig met elkaar kan kletsen, maar dat is niet volledig waar. Door te zorgen voor een comfortabele ruimte, zorg je ervoor dat je personeel daadwerkelijk tot rust kan komen. Daarnaast is het mogelijk om een eetgelegenheid te creëren, misschien zelfs met eigen kok. Wees niet bang je personeel te verwennen – hierdoor blijven ze het plezier in hun werk houden!

3. Werkproces

Het helpt enorm wanneer jij je personeel de tools geeft om hun werk effectief uit te kunnen voeren. Je denkt misschien dat dit in een magazijn niet snel het geval is, maar niets is minder waar. Denk er bijvoorbeeld eens over na om te investeren in Parcel Pro. Op www.parcelpro.nl vind je hier meer informatie over: het is een tool die het versturen van pakketjes vereenvoudigd, bijvoorbeeld door de juiste leverancier te koppelen aan een bestelling en de juiste pakket labels uit te printen.

4. Muziek

Een magazijn is gigantisch. Wanneer het stil is in dit magazijn, heeft dit een erg negatief gevolg op de sfeer die heerst. Gelukkig is dit gemakkelijk aan te pakken: installeer een geluidsinstallatie en zet muziek op! Je kunt je personeel laten stemmen over welk radiostation er wordt geluisterd, of je kiest ervoor om per dag een andere zender aan te zetten. Een andere oplossing is een gezamenlijke Spotify-playlist creëren, maar hier zul je na een tijdje wel vaak dezelfde nummers te horen krijgen.

5. Deel complimentjes uit!

De laatste stap klinkt simpel, maar in de realiteit gebeurt dit veel te weinig. Er is namelijk niets wat een personeelslid zich zo gewaardeerd laat voelen dan het daadwerkelijk te horen te krijgen. Als werkgever zit jij in een mooie positie om dit te doen: loop af en toe door het magazijn en spreek je tevredenheid over je personeel uit! Natuurlijk moeten deze complimentjes wel rechtvaardig zijn: vraag dus eerst aan de leidinggevenden na wie er zoal goed presteren.

Fijne werkdag!

Nu jij weet wat er nodig is om de werksfeer te waarborgen, is er niets dat je nog tegenhoudt. We wensen je een fijne werkdag! 

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren