Auto schoonmaken

door admin

Ben jij een echte autoliefhebber? Dat is mooi, want in dit blog geven wij tips hoe je het beste een auto kunt verzorgen. Natuurlijk ben jij als liefhebber op de hoogte van alle nieuwe gadgets, maar toch zal je nog versteld staan van de nieuwste mogelijkheden.

Auto schoonmaken tips

Een auto kun je op verschillende manieren schoonmaken. Dit kan heel simpel met een tuinslang en sopje of met een uitgebreide reinigingskit met daarin cleaners, waxen, protectors en verschillende borstels. Uiteraard is het aan jouw de keuze wat jij als autoliefhebber wilt gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om een wasstraat te bezoeken, dit scheelt veel poetswerk en je auto ziet er na 10 minuten als nieuw uit!

Hoe maak je een auto schoon?

Ons advies: Maak je auto eerst schoon met water. Dit kun je het beste doen met een tuinslang. Na het spoelen is de meeste vuil er al af. Vervolgens maak je een sopje aan met autoshampoo en lauw of warm water. Met een zachte spons kun je de auto gaan poetsen. Na het poetsen is het raadzaam om de auto direct af te spoelen. Zo je auto is nu helemaal schoon! Je kunt er nog voor kiezen om de auto te gaan drogen met een doek. Gebruik hier dan een microvezel doek voor, want hiermee voorkom je opgedroogde vlekken.

Auto en E10 benzine

Sinds de oktober 2019 zijn alle pompstations in Nederland om verplicht E10 benzine aan te bieden. Dit roept veel vraagtekens op, aangezien E10 benzine helemaal niet zo goed is voor je auto. E10 benzine is ontstaan vanwege milieu eisen en regelgeving. Het is erg verschillend of je auto op E10 benzine kan rijden, dit is afhankelijk van het type en bouwjaar. Slechts 10% van alle auto’s in Nederland kunnen niet rijden op E10. Deze auto’s zijn dan ook vaak ouder dan 20 jaar.

Brandstof problemen voorkomen

Als autoliefhebber heb je alles over voor je auto. Een hobby mag dus zeker wat kosten, maar niet ten koste van alles. E10 benzine bevat 10% bio-ethanol en trekt hierdoor meer vocht aan. Vocht is schadelijk voor de injectoren, brandstofpomp en slangen/leidingen. Het kan er zelfs op langere termijn voor zorgen dat je grote problemen kunt krijgen. Maar hoe voorkom je dit? Er zijn in principe drie mogelijkheden, maar ons advies is het gebruiken maken van een benzine additief. Een additief is een brandstof toevoeging dat je zelf kunt toevoegen aan de brandstoftank. Met een injector cleaner van Lindemann kun je zelf de injectoren en het hele brandstofsysteem grondig reinigen, dit allemaal zonder hulp en extra bijkomende kosten.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren