De benodigdheden in iedere auto

door admin

In de meeste Europese landen ben je verplicht om een aantal veiligheidsartikelen in de auto te hebben liggen. In Nederland is dit niet het geval. Wel moet je je rijbewijs en kentekenbewijs te allen tijde bij je hebben. Toch is het verstandig om bepaalde veiligheidsartikelen mee te nemen als je met de auto reist. Denk bijvoorbeeld aan een gevarendriehoek, een veiligheidshesje en een EHBO-koffertje. Hopelijk heb je ze niet nodig, maar je weet natuurlijk nooit wanneer deze benodigdheden van pas komen. Hieronder bespreken we welke artikelen, in verband met de veiligheid, verstandig zijn om in je auto te hebben. 

Gevarendriehoek

Het is juridisch niet verplicht om een gevarendriehoek in je auto te hebben, maar wij adviseren het wel. Sta je onverwachts stil met je auto, dan ben je genoodzaakt om andere bestuurders op tijd te waarschuwen zodat er geen ongelukken ontstaan. Om andere weggebruikers op tijd te informeren, kan je een gevarendriehoek achter je auto plaatsen. Het is ook verstandig om vooraf je knipperende waarschuwingslichten aan te zetten. Als je waarschuwingslichten niet werken, ben je verplicht om een gevarendriehoek te gebruiken. Het beste is om de driehoek op ongeveer 30 meter, in de richting van het verkeer, voor je auto te plaatsen. Zo is hij duidelijk zichtbaar voor alle weggebruikers. 

Veiligheidshesje

Ook een veiligheidshesje is niet verplicht om in je auto te hebben. Echter is het wel verstandig. Sta je met pech langs de weg? Trek dan een reflecterend hesje aan zodat je goed opvalt. Vooral in het donker. Een veiligheidshesje komt ook in andere situaties goed van pas. Daarnaast zijn ze licht en compact waardoor ze weinig ruimte in beslag nemen. Reis je naar het buitenland? In veel landen zijn gele veiligheidshesjes verplicht wanneer je in de auto rijdt. Wees goed voorbereid, want als je niet in het bezit bent van een hesje loop je het risico om hoge boetes te krijgen. 

Reservelampen

Een kapotte lamp onderweg? De politie kan je staande houden en aan de kant zetten. Politieagenten laten je vaak ter plaatse de kapotte lamp vervangen. Zo voorkom je een boete. Ondanks dat ze niet verplicht zijn, is het een slimme keuze om reservelampen in je auto te hebben. 

Overige accessoires

Naast de niet-verplichte veiligheidsartikelen, is het ook handig om een aantal andere dingen in de auto te hebben liggen. Een stukje comfort in de auto is belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan autokussens, bekerhouders, dekens, telefoonhouder of een koelbox. Ook is het altijd verstandig om papier en pen bij de hand te hebben. Soms wil je even iets opschrijven, zoals een kenteken of telefoonnummer. Ook in het geval de passagiers op de achterbank een spelletje willen spelen. Laat pennen bedrukken met een originele print of persoonlijke naam. Ook tassen kunnen goed van pas komen, vooral als je veel onderweg bent. Zo kan je boodschappentassen standaard in de auto leggen, zodat je altijd je boodschappen kwijt kan. Van boodschappentassen hebben we nooit genoeg. Je kan boodschappentassen bedrukken en op elk gewenst moment gebruiken. Boodschappentassen zijn eenvoudig op te vouwen en nemen weinig ruimte in beslag.  

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren