Een goede inrichting van je bedrijfswagen is het halve werk

door admin

Veel ondernemers onderschatten het belang van een goed ingerichte bedrijfsauto. Het is gek om soms te zien dat kantoren of magazijnen zo efficiënt mogelijk zijn ingericht terwijl de bedrijfsbus of auto slechts als vervoermiddel wordt gezien. Wij denken dat een slim ingedeelde bedrijfswagen zorgt voor meer structuur, efficiëntie en fysieke belasting voor jou en/of je werknemers,  daarom vind je hieronder een aantal tips zodat jij goed kunt inschatten welke bedrijfswageninrichting voor jouw bus geschikt is.

Bepaal je prioriteiten

Het allerbelangrijkste is om vooraf goed op een rijtje te zetten wat je wel en niet nodig hebt. Heb je veel kleine onderdeeltjes of juist groot en zwaar materieel dat je makkelijk moet kunnen verplaatsen? Daarnaast is het handig om te bepalen welke spullen je het meest gebruikt, zodat die het dichtst bij de zijdeur of laadklep komen te staan. Deze afwegingen bepalen ook mee welk formaat bus het best van pas komt. Is je bus een verlengstuk van je magazijn en werk je relatief ver van kantoor, investeer dan in veel ruimte. Heb je minder spullen nodig op locatie en zit je kantoor vlakbij, dan kan ook een bestelauto volstaan.

Investeer in bescherming en gemak

Om de ruimte optimaal te benutten zal je ongetwijfeld ook spullen op de vloer kwijt moeten. Een probleem wat dan vaak optreedt is dat spullen langs de zijwanden gaan schuren en deze beschadigen. Om je wagen een langer leven te gunnen raden we daarom altijd om goede wandbekleding in een bedrijfswagen aan te schaffen. Een tweede probleem is dat het lastiger wordt om bij spullen in de buurt van de scheidingswand met de cabine te komen. Een dubbele laadvloer zal je werktempo aanzienlijk versnellen, omdat je deze kunt uittrekken en verdelen in vakken waardoor je veel gemakkelijker bij je materiaal kunt komen. 

Rust reinheid regelmaat

Probeer ervoor te zorgen dat je bus de uitstraling heeft van een etalage, dus wanneer iemand de deur opentrekt, hij een opgeruimde en nette laadruimte krijgt te zien. Werk je met veel losse onderdelen dan is het geen overbodige luxe om handige ladekasten voor bedrijfswagens aan te schaffen. Dat is voor jezelf fijner werken, maar het geeft je klanten ook een fijn gevoel wanneer ze een blik naar binnen werpen bij jouw strak afgewerkte bedrijfsauto.

Beter goed gejat dan slecht bedacht

Mocht je nou niet weten waar te beginnen? Er zijn heel veel partijen die advies op maat kunnen verzorgen omtrent de inrichting van je bedrijfswagen. Deze oplossingen zijn vaak al getest en geperfectioneerd. Je hoeft dus niet zelf vanaf nul te beginnen. Tegelijkertijd kan het ook zo zijn dat je het zelf misschien beter en/of goedkoper kan. Staar je in ieder geval niet blind op je eigen ideeën.

Ben jij een ZZP’er en wil je kijken wat de mogelijkheden zijn voor het investeren in een goede bedrijfswagen? Kijk dan eens op zzp daily. Geldtips voor zzp’ers iedere maandag in je mailbox!

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren