Hoe vind je de perfecte huurauto? 3 stappen

door admin

Tegenwoordig wordt het steeds populairder om een auto te huren. Niet alleen om op vakantie te gaan, maar ook voor verhuizingen, werk in een andere plaats, dagje uit… Steeds meer mensen houden zich bezig met het milieu en met hun eigen portemonnee. Veel huishoudens doen daarom een tweede auto de deur uit. Dit bespaart natuurlijk maandelijks aardig wat geld, maar ook voor het milieu is het een belangrijk besluit. Maar soms ontkom je er niet aan dat je een auto nodig hebt. Je kunt dan heel makkelijk voor de optie kiezen om een auto te huren. In dit artikel vertellen we 3 stappen waardoor jij de perfecte huurauto kunt vinden.

Waarom heb je een auto nodig?

Je moet je, voordat je een auto gaat huren, afvragen waarom je een auto nodig hebt. Ga je een dagje weg? Of heb je een auto nodig omdat je op project basis werkt waarvoor je een paar maanden naar een andere plaats moet? Dan heb je vast geen hele grote auto nodig. Maar als je een auto wilt huren omdat je gaat verhuizen, of iemand gaat helpen met een verhuizing, dan moet je wel voldoende ruimte hebben. Je kunt dan het beste voor een busje kiezen. Een busje huren in Amsterdam is helemaal niet moeilijk, er zijn namelijk veel verhuur bedrijven die auto’s en busjes aanbieden.

Wat is je budget?

Daarnaast is het belangrijk om in kaart te brengen wat je budget is. Hoelang heb je de auto nodig en wat kun je hiervoor neerleggen? Moet je het zelf betalen of betaalt je werkgever hiervoor omdat je op projectbasis werkt? Je snapt vast wel dat een kleinere auto goedkoper is dan een grotere auto. Als je ervoor kiest om een kleine auto te huren in Amsterdam, vergelijk dan eens de verschillende verhuur bedrijven met elkaar. Een verhuur bedrijf midden in de stad is vaak duurder dan één die net buiten de stad ligt. Vooral als je een klein budget hebt, is dit slim om te doen. Je kunt ook soms ook voor kiezen om een auto met promotie stickers te huren. Deze kun je voor een fractie van de prijs huren. Dit scheelt je erg veel geld.

Zorg dat je verzekerd bent

Een auto die de weg op gaat, moet verzekerd zijn in Nederland. Vaak is dit vanuit het verhuur bedrijf geregeld, maar het is jouw verantwoordelijkheid dat je dit van te voren checkt. Je kunt er soms ook voor kiezen om nog een aanvullende verzekering af te sluiten of je kunt er voor kiezen om je eigen risico op voorhand af te kopen. Ben je bang dat je schade rijdt, dan voel je je wellicht lekkerder als je dit risico op voorhand afkoopt. Je bent dan echt overal voor verzekerd en daardoor kun je zonder zorgen op pad. 

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren