Krijg meer grip op de weg dankzij een sneeuwketting

door admin

Ieder jaar is de voorspelling dat er veel sneeuw gaat vallen. De verandering van het klimaat leidt immers ook tot extremere weersomstandigheden. Hoewel het de afgelopen jaren nog meeviel, kun je maar beter zo goed mogelijk voorbereid zijn op de verschillende situaties. Ook als je naar het buitenland gaat in de wintermaanden, zijn voorzorgsmaatregelen van belang. Een van de zaken die niet meer mag ontbreken is een goede sneeuwketting. Maar wat kan deze precies voor jou betekenen? En voor welke situaties is deze geschikt? Onderstaande informatie geeft jou hier voldoende inzichten in.

Meer grip bij sneeuw en ijs

Een sneeuwketting is een soort ketting die om de banden van jouw auto heen gaat. Het profiel van de auto wordt hiermee verbeterd, waardoor je meer grip behoudt op de weg. Als er veel sneeuw ligt of de weg vol licht met ijs, zal deze grip al snel verdwijnen. Het resultaat is dat je vaak begint te slippen en de controle over het stuur verliest. Met alle gevolgen van dien. Doordat de ketting de auto op de juiste plaats houdt, voorkom je dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Tevens kun je ook sneller reageren indien er toch iets gebeurt onderweg. Je komt hiermee dus altijd op de plaats van bestemming aan.

De juiste afmetingen aanhouden voor de sneeuwkettingen

De sneeuwketting moet wel in de juiste maat aangeschaft worden voordat je hier optimaal gebruik van kunt maken. Je moet hiervoor kijken naar de afmetingen van de banden. Deze afmetingen staan vaak vermeld op de band zelf, maar ook in het onderhoudsboekje. Kun je het nog niet vinden? Dan kun je ook een expert inschakelen om ernaar te laten kijken. Je krijgt dan het advies dat je nodig hebt om de juiste banden aan te schaffen en ervoor te zorgen dat jouw kettingen goed om de banden heen liggen. Dit voorkomt ook weer extra schuivingen onderweg. 

De juiste voorbereidingen treffen

Houd er rekening mee dat er bepaalde landen zijn waar het hebben van een sneeuwketting een must is. Je kunt ze daarom het beste in jouw auto hebben liggen voordat je vertrekt. Ook moet je vooraf al een keer geoefend hebben met het plaatsen van de sneeuwkettingen, zodat je onderweg niet te lang stil staat. Het is namelijk niet altijd eenvoudig om de kettingen er omheen te doen. Met de juiste voorbereidingen voorkom je dat je in gevaarlijke situaties terechtkomt met sneeuw en ijs en maak je jouw vakantie ook leuker.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren