Letselschade bij auto ongeluk

door admin

Een auto ongeluk kan voorkomen. Zowel in ons eigen land als in het buitenland. Het hoeft niet altijd, maar dat kan voor jou letselschade opleveren. Soms hebben beide partijen schade. Uiteindelijk moet één partij schuldig zijn om daar een vergoeding voor te kunnen ontvangen. Die partij of diens verzekeraar moet ook schuld erkennen. Daarna kun je dan een vergoeding krijgen. Het is in ieder geval verstandig om zo vroeg mogelijk contact op te nemen met een juristenkantoor. Dan weet je wat je kunt verwachten van het proces in jouw situatie. We vertellen je in ieder geval meer over het algemene proces in het geval van een auto ongeluk. 

Het proces in geval van letselschade

Na je auto ongeluk is het natuurlijk zaak dat je contactgegevens uitwisselt met de wederpartij en dat je jezelf in veiligheid brengt. Vul gezamenlijk een aanrijdingsformulier zo volledig mogelijk in en onderteken deze alleen als het ingevulde klopt. Meldt de aanrijding bij je eigen verzekeringsmaatschappij. Heeft iemand letsel opgelopen dan is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met een juristenkantoor. Zij kunnen je gratis advies geven. Zo weet je direct wat je kunt verwachten. Advies is natuurlijk niet hetzelfde als zekerheid. Als je het fijn vindt, kan er een jurist bij je thuis langskomen om de zaak over letselschade te bespreken. 

Schadeclaim indienen

Samen met de jurist of een juristenkantoor stel je de wederpartij aansprakelijk. Die partij moet dan natuurlijk wel daadwerkelijk schuld hebben. Het juristenkantoor berekent wat de letselschade is en maakt een schadestaat op. Daarmee kan een schadeclaim ingediend worden voor alle kosten die je maakt. Dit heeft dus ook te maken met de medische kosten die gemaakt worden. Houd alle kosten dus goed bij vanaf het begin af aan. Het juridisch kantoor vraagt ook, na jouw toestemming, je medisch dossier op in verband met je klachten sinds de aanrijding. De letselschade wordt geclaimd en er wordt een schadevergoeding gevraagd.

Schadevergoeding en smartengeld

De schadevergoeding is voor alle gemaakte kosten en geleden schade maar letselschadevergoeding is iets anders dan smartengeld. Smartengeld heeft weer te maken met emotionele schade en is een vergoeding voor alle ontstane pijn en ellende na het ongeval. Dit komt pas later in het proces aan bod. Er wordt door juristenkantoor.nl altijd een voorschot gevraagd voor de schadevergoeding. Met dat voorschot kun je lopende kosten voor bijvoorbeeld je medische behandelingen dekken. Hierbij kun je denken aan kosten voor je eigen risico of kosten voor fysiotherapie en revalidatie. 

De zaak afronden

Na enige tijd en als je hopelijk weer hersteld bent kan je dossier worden afgerond. De kosten zijn voorgeschoten of achteraf vergoed door de wederpartij en jij hebt je schade vergoed gekregen en kan weer verder.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren