Om deze 3 redenen wil jij een elektrische scooter rijden

door admin

De kwaliteit en het bereik van elektrische scooters is in de afgelopen jaren enorm hard gestegen. Lees hier de 3 oorzaken daarvan en kijk bekijk scootercentrum.com voor nog veel meer informatie over elektrische scooters!

De belangrijkste reden voor een elektrische scooter kopen

Een van de belangrijkste redenen voor het kopen van een elektrische scooter is tegenwoordig toch al snel de prijs. Niet alleen is de prijs van elektrische scooters rap gedaald in de afgelopen vijf jaar, aangezien onderdelen voor steeds betere prijzen geproduceerd kunnen worden, ook is de prijs van benzine voor reguliere scooters enorm hard gestegen. Wanneer jij dus veel gebruik maakt van je scooter zul je het prijsverschil tussen elektrisch en benzine al snel zien. Natuurlijk is het zo dat je voor een elektrische scooter aan het begin wat meer moet investeren, maar deze investering verdient zichzelf al snel dubbel en dwars terug!

Een elektrische scooter kopen voor het milieu

Daarnaast zijn er ook veel mensen die een elektrische scooter kopen vanuit klimaatoverwegingen. Doordat bij het ontwerp van de meeste scooters, vooral bij oudere modellen, weinig aandacht is geschonken aan zuinigheid en het verminderen van uitstoot ziet men dat deze voor een aanzienlijk deel van de uitstoot zorgen. Dat terwijl elektrische scooters helemaal niks uitstoten! Hierbij gaat het natuurlijk niet alleen om broeikasgassen, maar ook om zaken als fijnstof, die een zeer negatief effect hebben voor de gezondheid, ook voor die van de bestuurder. Het is niet voor niets dat veel uitstotende scooters in binnensteden verboden zijn! Door een elektrische scooter te kopen kun je dus voorkomen dat jij al te veel bijdraagt aan de klimaatproblemen van de wereld. 

Een elektrische scooter kopen voor het geluid

Ook zijn er een hoop mensen die een elektrische scooter kopen vanwege het comfort tijdens het rijden. Elektrische scooters maken namelijk amper geluid, in tegenstelling tot de enorme herrie die veel benzinemotoren uitstoten. Op een elektrische scooter hoef je je dus nooit druk te maken over klagende buren, ook niet als je diep in de nacht thuiskomt. Deze scooters zijn wel zo ontworpen dat ze enig geluid maken, zodat andere verkeersdeelnemers (voornamelijk fietsers) ze wel horen aankomen. Dit voorkomt een hoop vervelende ongelukken! Het gebrek aan geluid betekent overigens niet dat de scooters minder snel optrekken: het komt vooral omdat elektrische motoren simpelweg geen geluid produceren. 

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren