Op Fietse

door admin

Wie döt mij wat, wie döt mij wat
Wie döt mij wat vandage ‘k
Heb de banden vol met wind
Nee ik heb ja niks te klagen

Zo bezong Daniël Lohues met zijn band Skik het gevoel van fietsen. Wie doet je wat, als je lekker aan het fietsen bent? Nederland is een echt fietsland, dus in elke uithoek, op elk eiland en in elke stad is er wel een fietsroute te vinden. Of je nou van de natuur houdt, van de Nederlandse architectuur, of gewoon even lekker met je kop in de wind wil fietsen – er is een route voor je. 

Fietsen in Drenthe


Op Fietse is een nummer in Drents dialect en laat dat nou net dé fietsprovincie van Nederland zijn. En niet alleen Daniël Lohues vindt dat, uit onderzoek van de ANWB is dit ook naar voren gekomen. In Drenthe heb je talloze fietsroutes door bijvoorbeeld de drie Nationale parken die je daar kunt vinden. En wat te denken van een fietstochtje langs de welbekende hunebedden? In Drenthe ligt meer dan 2000 kilometer aan fietspaden, dus er zit ongetwijfeld iets voor je tussen!

Fietsen op de Waddeneilanden


De Waddeneilanden zijn ook erg populair onder plezierfietsers. Ook daar heb je schitterende natuur en prachtige uitzichten. Je fietst er door de duinen, door natuurparken en langs vogelbroedplaatsen. Genoeg om te ontdekken dus. Of je nou op Texel gaat fietsen of je tweewieler meeneemt naar Schiermonnikoog. Tussendoor kun je dan lekker neerstrijken in één van de strandtentjes of lokale horecagelegenheden. Heb jij de overtocht al geboekt?

De Veluwe ontdekken


Als je het over natuur in Nederland hebt dan heb je het over de Veluwe. En ook daar vind je de mooiste fietspaden. Wilde dieren spotten, door prachtige groene velden en langs eeuwenoude bomen fietsen. Het kan allemaal in één dag! Ook voor een beetje historie ben je er op de juiste plek, dus er zijn nog genoeg mooie omweggetjes te bedenken. 

Zorg dat jouw fiets jouw fiets blijft


Nederland is dus een echt fietsland, maar helaas ook een fietsendiefland. Het is dus geen overbodige luxe om je fiets goed te verzekeren. Ook voor schade aan je fiets ben je dan verzekerd. Als je de bovenstaande gebieden gaat bezoeken met je fiets heb je bovendien een goede fiets nodig en hoe beter en duurder de fiets, hoe belangrijker een verzekering. Kijk daarom bijvoorbeeld bij InShared naar een goede fietsverzekering. Je kunt natuurlijk ook je elektrische fiets verzekeren.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren