Parkeren in Amersfoort: Dat doe je op deze plekken!

door admin

Als je een dagje naar Amersfoort wil gaan en je gaat met de auto, dan is het natuurlijk wel handig om te weten waar je het beste kunt parkeren in deze stad. In de meeste steden kan het lastig zijn om een goede parkeerplek te vinden die niet al te duur is. Maar als je van tevoren wat onderzoek doet, wordt het heel wat makkelijker om de beste plek te vinden om je auto te parkeren. In dit artikel gaan we het hebben over de beste plekken om te parkeren in Amersfoort!

Parkeren in een straat 

Mensen kiezen er steeds meer voor om te parkeren in een straat in een woonwijk als ze naar een grotere stad gaan om te shoppen. Je moet dan wel een stuk verder lopen naar het centrum, maar het scheelt je wel een hoop geld. Als je wil gaan parkeren in Amersfoort is dat zeker een goede optie als je niet te veel wil betalen. Parkeren in een straat kost in deze stad namelijk maximaal 3,35 euro per uur. Voor gedetailleerde informatie over de tarieven kun je op internet de straten in de buurt van het stadscentrum opzoeken. Let er wel op: hoe dichter de straat bij het centrum ligt, hoe meer je betaalt voor het parkeren. 

Parkeren in een parkeergarage of op een bewaakt terrein

Als je graag wil dat jouw auto op een beveiligde plek staat, kun je het beste parkeren in een parkeergarage of op een bewaakt parkeerterrein. Het voordeel van deze garages is dat je 24 uur in en uit kunt rijden en dus nooit op een bepaalde tijd terug hoeft te zijn bij je auto. Ook zitten alle parkeergarages van Q-Park midden in het centrum, zodat je nooit ver hoeft te lopen naar de winkels en de restaurants. Je betaalt misschien iets meer, maar het is wel de veiligste optie. In het centrum van Amersfoort zijn er vijf parkeergarages en beveiligde parkeerterreinen te vinden die werken met prijzen tot en met 70 cent per uur. Daarnaast zijn er nog 12 duurdere. De parkeergarages van Q-Park zijn over het algemeen de best beveiligde garages. 

Naar Amersfoort met een elektrische auto

Als je met een elektrische auto naar Amersfoort gaat, wil je natuurlijk wel ergens kunnen parkeren waar je ook jouw auto op kunt laden. In alle parkeergarages van Q-Park vindt je oplaadplekken voor elektrische auto’s en plug-in hybrids. Wil je weten hoeveel oplaadplekken er precies zijn per garage? Dit kun je via internet makkelijk opzoeken, zodat je weet wat je kunt verwachten. Zo weet je altijd zeker dat je een plekje hebt waar jij jouw auto op kunt laden, zodat je na een leuke dag uit zonder zorgen naar huis kunt rijden!

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren