Tips voor duurzame feestdagen

door admin

De feestdagen staan alweer voor de deur en dat betekent dat het hoog tijd is voor de voorbereidingen. Hecht je veel waarde aan duurzaamheid, dan is het goed om hier ook rekening mee te houden tijdens de aankomende feestdagen. Want ja, je kunt ook tijdens de feestdagen heel eenvoudig duurzamere keuzes te maken. De beste tips voor duurzame feestdagen? Wij sommen ze hieronder voor je op.

Kies voor duurzaam vervoer

Vier je kerst niet thuis, maar ergens anders? Bijvoorbeeld bij een familielid, vriend, op kantoor of allemaal? Om verantwoord bezig te zijn tijdens de aankomende feestdagen is het dan belangrijk om voor duurzaam vervoer te kiezen. Een eerste goede manier is uiteraard om met je elektrische auto naar je bestemming te gaan. Je elektrische auto is een stuk duurzamer dan een brandstof- of dieselauto, waardoor je hiermee een goede keuze maakt. Wil je graag een borrel drinken bij het kerstdiner of bij de kerstborrel op kantoor? Ga dan niet met de auto, maar kies voor het openbaar vervoer, pak de fiets of ga lopend. 

Investeer in hoge kwaliteit kerstspullen

Hoe hoger de kwaliteit van je spullen, hoe langer het mee kan gaan en hoe duurzamer je bezig bent. Heb je nog nieuwe spullen nodig voor de aankomende kerstdagen? Dan is het slim om te investeren in hoge kwaliteit. Kies niet meteen het goedkoopste uit wat je tegenkomt, want het is goed mogelijk dat hierbij goedkoop is duurkoop geldt. Dat moet je zien te voorkomen als je het milieu graag een handje helpt. Ben je op zoek naar kerstspullen van hoge kwaliteit, dan heb je uiteraard eindeloos mogelijkheden. Van een opblaasbare kerstman voor bij je oprit tot kerstballen of een kunst kerstboom: je hebt keuze genoeg. Zorg ervoor dat je investeert in producten waar je een lange tijd plezier van hebt.

Ga voor ledverlichting

Zeg je kerst, dan zeg je kerstverlichting. Als je graag duurzamer bezig wilt zijn dit jaar, dan is het een goed idee om te kiezen voor ledverlichting. Dit is een simpele, maar effectieve manier om je steentje bij te dragen aan beter milieu. Ledverlichting is namelijk een stuk milieuvriendelijker dan oudere lampjes. Ledlampen zijn tegenwoordig in alle toepassingen te koop, waardoor je makkelijk iets kiest dat bij je wensen past. Niet alleen ben je met deze investering duurzaam bezig, ook bespaar je hier geld mee op je energierekening.

Tweedehands

Zeg je duurzaam, dan zeg je tweedehands. Kijk naar wat er mogelijk is op dit gebied als je graag duurzame keuzes wilt maken. Denk daarbij aan het kopen van tweedehands kerstdecoratie, maar ook aan bijvoorbeeld tweedehands cadeautjes en kleding. Door voor tweedehands te kiezen geef je spullen een tweede leven en dat is veel beter voor het milieu. 

Duurzaam vervoer, een kerstelf kostuum of kerstboom van hoge kwaliteit, ledlampjes binnen en buiten en tweedehands spullen: het zijn allemaal manieren om voor duurzame feestdagen te zorgen. Als je veel waarde hecht aan het milieu, is het zeker slim om hier aandacht aan te besteden. Met deze tips ben je al een goed eind op weg. Het is vaak maar een kleine moeite, maar het heeft wel een grote impact!

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren