Verschillende soorten LED verlichting

door admin

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor LED verlichting. Dit type verlichting kent namelijk een aantal voordelen. Zo is deze verlichting milieuvriendelijker dan normale verlichting en volledig recyclebaar. Verder gaat LED verlichting langer mee en verbruikt deze minder energie. Hierdoor is deze verlichting ook relatief goedkoop. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten LED verlichting, van LED panelen tot aan LED strips. Waar kan je zoal uit kiezen?

Type 1: LED panelen

Een vrij nieuwe vorm van verlichting is een LED paneel. Een LED paneel bestaat uit een standaard afmeting paneel met daarin meerdere leds. LED panelen komen voor in verschillende afmetingen. Zo kun je zowel voor rechthoekige als vierkante panelen kiezen. De panelen passen perfect in een systeemplafond, maar een systeemplafond is niet noodzakelijk voor de plaatsing van de panelen. Ze kunnen namelijk ook in een opbouwframe worden vastgemaakt. Deze vorm van verlichting is erg geschikt voor in bijvoorbeeld klaslokalen of vergaderruimtes.

Type 2: LED strips

Ook LED strips zijn tegenwoordig erg populair. Dit zijn flexibele strips waarin LED lampjes verwerkt zijn. LED strips geven veel licht, terwijl ze weinig energie verbruiken. De strips zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Je bevestigt ze door middel van een plakstrip, waardoor montage erg eenvoudig is. Je kunt de strips als hoofdverlichting, maar ook als sfeerverlichting gebruiken. Deze verlichtingsstrips staan erg leuk onder bijvoorbeeld het aanrecht, achter een spiegel of in een etalage. Er zijn ook waterdichte varianten beschikbaar, waardoor je de strips ook bijvoorbeeld als verlichting van een vijver kunt gebruiken. 

Type 3: LED spots

Ook een LED spot is een geschikte vorm van verlichting. Deze spots zijn erg duurzaam en verbruiken weinig energie. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, designs en kleuren. Een LED spot geeft helder licht af, waarbij nauwelijks warmte vrijkomt. Je kunt de spots op verschillende manieren bevestigen. Zo kun je deze in het plafond of in de grond installeren of aan de muur bevestigen. Daarnaast zijn er ook spots ontwikkeld die specifiek geschikt zijn voor in de badkamer. 

Type 4: LED TL buizen

Een duurzame vervanging van de traditionele TL buizen zijn de LED TL buizen. Deze buizen passen in de armatuur van de traditionele TL buizen, waardoor je deze goed kunt vervangen. Je kunt LED TL buizen op verschillende plaatsen gebruiken. Je ziet ze vaak terug in in scholen, garages, kantoren en sporthallen, maar ook voor andere plaatsen zijn deze buizen erg geschikt. De buizen komen tot slot voor in verschillende afmetingen en lichtkleuren. Zo is er voor elke ruimte altijd wel een geschikte LED TL buis verkrijgbaar. 

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren