Vijf tips voor het voorspoedig behalen van je theorie-examen

door admin

Veel mensen willen wanneer ze 18 worden snel hun rijbewijs halen. Maar hoe zorg je er voor dat je hier zo weinig mogelijk tijd en geld aan kwijt bent?

Neem genoeg lessen

De gemiddelde rijlesstudent heeft ongeveer 40 lesuren nodig voordat ze slagen voor het theorie-examen. Zorg er dus voor dat je genoeg lessen hebt gehad. Maar wees ook kritisch.  Door minder lessen te nemen kun je een hoop geld besparen. Zorg er dus ook voor dat je het maximale haalt uit je lessen. Vraag aan je rijinstructeur om zo veel mogelijk in het examengebied te rijden. Wanneer je bijvoorbeeld examen doet bij het CBR in Tilburg, zoek dan naar een rijschool die adverteert met rijles Tilburg.

Ken je auto

Vraag aan je rijschool of je examen kan doen met de auto waarin je steeds lessen hebt gehad. Heb je les gehad in verschillende auto’s? Vraag dan of je examen mag doen in de auto die je het makkelijkst vind rijden. Voertuigbeheersing is een belangrijk onderdeel van het theorie-examen en een auto waarin jij je prettig voelt helpt hier enorm bij, zodat jij je kan concentreren op de weg en het verkeer. 

Neem lessen in verschillende omstandigheden

Door rijles te nemen op verschillende momenten leer je het verkeer kennen in de spits. Door ook buiten de spits om te rijden leer je juist het beste om ver vooruit op de weg te anticiperen. Neem ook les in het donker en probeer in zo veel mogelijk wegomstandigheden te komen tijdens je lessen. 

Zoek een instructeur die bij je past 

De juiste instructeur is misschien wel de belangrijkste succesfactor. Jijzelf bent een constante, de instructeur is een variabele factor die belangrijk is om het beste uit jezelf te halen. Als je gelukt hebt klikt het direct tussen jou en je instructeur. Is dit niet het geval,  vraag desnoods bij je rijschool of je een paar keer met een andere instructeur mag lessen. Een instructeur die zich kan verplaatsen in jou, en precies snapt welke onderdelen je moeilijk vind is belangrijk om snel te slagen. 

Vraag op tijd je examen aan

De wachttijden voor het theorie-examen bedragen soms wel bijna twee maanden. Vooral tijdens vakantieperioden kunnen de wachttijden lang zijn. Houdt hier rekening mee wanneer je tegen het einde aanloopt van je lestraject. Door alvast een examen te reserveren heb je in de meeste gevallen nog weken de tijd om je extra voor te bereiden. Houd ook rekening met het moment waarop je rijexamen wil doen. Wanneer je je beter kan concentreren in de ochtend of juist in de avond kan het helpen om hiermee rekening te houden. Zorg er ook voor dat je het examengebied goed kent. Volg je Rijles in Eindhoven? Doe dan ook examen in Eindhoven!

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren