Waarom is de Formule E niet zo beroemd als de Formule 1?

door admin

Het nieuws staat er vol van, de Formule 1. En dat is vooral te danken aan Max Verstapen, die in navolging van zijn vader en andere Nederlandse coureurs actief is in de sport. Waar eerdere Nederlandse coureurs niet bepaald succesvol waren, is dat met Max Verstappen wel een ander verhaal. Hij bekroonde zijn nog relatief jonge carrière in 2021 zelfs met de wereldtitel en daarmee staat de sport eens te meer op de kaart in Nederland.

De Formule 1 is de belangrijkste categorie in autoracen en zodoende wordt het gezien als de koningsklasse. Maar binnen het kader van autoracen zijn veel meer disciplines en wat tegenwoordig ook een belangrijke rol speelt is de Formule E. Het is vergelijkbaar met de Formule 1, want het concept is min of meer hetzelfde in de uitvoering. Er is echter ook een fundamenteel verschil, want waar de Formule 1 rijdt op brandstof, rijdt de Formule E op elektriciteit.

Successen in de Formule E

Waar Max Verstappen wereldkampioen werd in de Formule 1, werd Nyck de Vries, eveneens een Nederlander, in 2021 wereldkampioen in de Formule E. Opvallend is echter dat de Formule E naar verhouding veel minder aandacht krijgt. Maar waarom is dat precies? Wij zochten het voor je uit en er zijn verschillende redenen aan te wijzen. Ten eerste is de Formule 1 van oudsher al de absolute piek in de autosport en dat van de troon stoten gaat niet gemakkelijk.

Vergeet ook niet dat de Formule E slechts sinds 2014 bestaat en dus nog een erg jong kampioenschap is. Daarnaast komt het nog weleens voor dat races gelijktijdig plaatsvinden en dan gaat de aandacht al snel uit naar de Formule 1. Een ander nadeel dat met de Formule E gepaard gaat is dat de auto’s nauwelijks te horen zijn, en dat haalt toch een beetje het charme weg waarover de Formule 1 wel beschikt.

Minder aandacht

En niet geheel onbelangrijk, het geniet ook minder aandacht van bookmakers. Het is zo hier en daar wel mogelijk om te wedden op de Formule E, maar het is overduidelijk dat de Formule 1 de boventoon voert. Waarom? Het geniet een hogere mate van populariteit en men is sneller geneigd daarop te wedden, gezien er meer over te lezen valt. Dit maakt dat de kennis ook beter is en mensen kiezen veelal voor de veilige route.

Maar als jij nu erg geïnvesteerd bent in de Formule E en daar meer uit wilt halen, dan kan het lonen in te zetten op de coureurs waarvan jij denkt dat ze een kans maken. Wat je daarin goed kan helpen is online bookmakers vergelijken. Enerzijds om te zien of ze de wedstrijden aanbieden en anderzijds natuurlijk om te zien of er interessante quoteringen zijn.

En vergeet niet, elektrisch rijden is de toekomst en daarom is de Formule E hier om te blijven!

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren