Wat zijn linkbuilding artikelen en wat heb je eraan?

door admin

Praat je over online marketing en over het promoten van je website, dan is linkbuilding daar een belangrijk onderdeel van. Als bedrijfseigenaar weet je misschien niet direct wat linkbuilding is. Dat is ook niet zo gek, het is immers ook niet je expertise. Toch is het wel goed om wat basiskennis te hebben. In dit artikel vertellen we je daarom wat linkbuilding is en wat je er precies aan hebt.

Linkbuilding kun je in principe zelf doen, maar als je een bedrijf hebt, kun je beter linkbuilding uitbesteden. Door linkbuilding uit te besteden, ben je veel minder tijd kwijt aan het schrijven en plaatsen van de artikelen en weet je ook zeker dat het schrijven van de artikelen goed gedaan wordt. Dat uitbesteden kun je bijvoorbeeld doen bij een online marketing bedrijf, zoals We Talk SEO.

Wat is linkbuilding?

De naam zegt het eigenlijk al: een linkbuilding artikel heeft als doel om jouw online omgeving te versterken. Een linkbuilding artikel is een artikel dat gaat over jouw bedrijf, of de expertise van jouw bedrijf. In dat artikel worden één of twee linkjes naar belangrijke pagina’s van jouw website geplaatst. Die linkjes worden niet zomaar ergens geplaatst, die worden onder bepaalde zoekwoorden geplaatst. Ben je bijvoorbeeld timmerman en bouw je schuttingen. Dan zal er een linkje naar de pagina over schuttingen op jouw website onder de woorden ‘schutting bouwen’ komen in het linkbuilding artikel. Die linkjes zijn zichtbaar voor Google en hoe meer linkjes er vanuit andere websites naar een bepaalde pagina gaan, hoe belangrijker Google die pagina gaat vinden en hoe hoger die pagina dus in de ranglijst komt te staan.

Het nut van linkbuilding

Hierboven hebben we het al heel even kort genoemd. Linkbuilding is een online marketing strategie; een strategie die ervoor moet zorgen dat jouw website hoger in Google en andere zoekmachines moet komen te staan. We hebben al uitgelegd hoe dat werkt, maar wat heb je eraan om hoog in de zoekresultaten van Google te staan?

Bovenin de zoekresultaten van Google staan, is erg belangrijk voor je bedrijf. Dit zorgt er namelijk voor dat het bedrijf makkelijker te vinden is door potentiële klanten. Een zeer hoog percentage van de potentiële klanten, bladert namelijk niet eens meer door naar de tweede pagina zoekresultaten. Wil je klanten krijgen via Google, dan is het dus cruciaal om op die eerste pagina te staan. Linkbuilding kan je daar goed bij helpen.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren