Zuinigaan

door admin

Elektrische auto’s zijn een onmisbaar onderdeel van onze wegen geworden. Als je dit artikel aan het lezen bent, heb je er misschien een of overweeg je serieus om er een te kopen. Waarom niet, want het is beter voor het milieu. Eerlijk is eerlijk, je kunt ook genieten van belastingvoordelen, elektriciteit is veel goedkoper dan brandstof, je hoeft de auto alleen voor het huis op te laden. U kunt zich afvragen hoe u zo zuinig mogelijk in een elektrische auto kunt rijden. Geweldig, want we hebben 5 tips voor je om zuinigaan te doen!

1. Zorg dat je de accu vaak en tijdig oplaad

Je tankt niet alleen als de tank helemaal leeg is, toch? Bij gebruik van een elektrische auto hoeft u niet te wachten en tussendoor kunt u de accu opladen. In principe kun je met de juiste laadkabel gewoon je thuisstroomvoorziening gebruiken om deze handeling te voltooien, maar dan duurt het gemiddeld 8 tot 10 uur om de auto op te laden. Het gebruik van een “laadstation” is een beter idee. U kunt uw auto sneller opladen via drie verschillende oplaadpunten: 

2. Gebruik de rempositie

Als uw auto in de “remmodus” staat, remt de auto automatisch na het loslaten van het gaspedaal. Op deze manier wordt de energie automatisch hersteld en raakt de batterij sneller leeg. Energie komt ook vrij als je zelf op het rempedaal trapt, maar als je auto remt, heeft hij altijd meer energie nodig om hem weer te laten accelereren.

3. Rustig aan

Een hogere snelheid betekent automatisch dat er meer energie wordt verbruikt. Dit komt vooral door de reactie van luchtweerstand, waardoor je met de wind altijd meer energie verbruikt. Als u zuinig wilt rijden, kunt u het beste niet te snel rijden, maar ontspannen. Op een snelweg kun je bijvoorbeeld met een snelheid van circa 90 km / uur per uur rijden, wat een veilige en zuinige snelheid is.

4. Rijd achter iemand anders aan

De atleten doen hetzelfde, waarom niet? Als je achter andere mensen rijdt, blijf je in hun “slipstream” met minder luchtweerstand en dus minder energieverbruik. De auto voor je heeft al het zware werk gedaan en je suist achter je aan. Zorg natuurlijk voor veiligheid en zorg voor voldoende afstand.

5. Zorg voor een hoge bandenspanning

Zet je de band iets hoger dan de door de fabrikant aangegeven spanning, dan wordt de “rolweerstand” verminderd. Het is niet nodig om een ​​heel technisch verhaal te vertellen, je moet er alleen voor zorgen dat je minder energie verbruikt. Zorg ervoor dat de bandenspanning niet te hoog wordt! Hoe hoger de bandenspanning, hoe langer de remweg, en in het algemeen hoe lager de grip op de weg. Vermijd daarom onveilige situaties.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren