10 tips om je auto te verkopen

door admin

Ben je op zoek naar een nieuwe auto en wil je je huidige auto verkopen? Aan de hand van onze 10 tips om je auto te verkopen zal dat zeker lukken! Lees deze daarom op je gemak door en dan kun jij snel beginnen met de juiste stappen om snel geld te innen voor jouw auto! 

Tip 1: Informatie weergeven over je auto

Je wil je auto verkopen, dan is het belangrijk dat je de juiste informatie hebt over je auto. Het advies is daarom om een professionele tekst op te stellen in goed en foutloos Nederlands. Een paar dingen waar je dan aan moet denken zijn bijvoorbeeld het merk, type, bouwjaar, maar ook datum van de APK keuring, het aantal kilometers, het type motor, type aandrijving en type transmissie. Misschien wil je het heel uitgebreid aanpakken en dan kun je ook de kosten van wegenbelasting e.d. per maand weergeven.

Tip 2: Omschrijving en bijzonderheden

Geef aan waar je auto zoal over beschikt, bijvoorbeeld airco. Maar geef ook aan welke bijzonderheden er zijn, heb je winterbanden of is er een radio-navigatiesysteem aanwezig? Eerlijk zijn wordt beloond! Geef daarom ook aan welke minpunten er zijn. 

Tip 3: Onderhoudsfacturen

Als je een onderhoudsboekje hebt moet je dit ook laten zien en bewaar facturen van onderhoud ook. Zo kun je aantonen wat er aan de auto gedaan is. Misschien is er recent nog onderhoud uitgevoerd aan de auto, dit kun je dan aantonen met de facturen. Zo kun je ook laten zien welke onderdelen vervangen zijn of welke onkosten er bijvoorbeeld binnenkort verwacht worden. Je dient hier eerlijk over te zijn, dan heb jij de grootste kans om je auto snel te verkopen.  

Tip 4: Beschadiging(en) aanwezig?

Het kan zijn als je auto al wat ouder is dat er beschadigingen zijn. Wees hier eerlijk over! Zorg dat technische mankementen ook verholpen worden! Ook op een foto kun jij een krasje laten zien, zodat ze zien dat je eerlijk bent over de staat van de auto. Als er mensen naar je auto komen kijken en ze zien dan pas dat er schade is, is de kans groot dat ze de auto niet willen. Ben daarom van tevoren eerlijk en dan heb je kans dat als ze komen ze de auto ook kopen.  

Tip 5: Een schone auto 

Je auto moet wel goed schoon zijn als je hem wil verkopen. Dit maakt namelijk een goede indruk en zorg dat je auto er van binnen en buiten mooi uit ziet als je hem wil verkopen. Je zou de auto een keer door de wasstraat kunnen halen en dan van binnen zelf goed schoon kunnen maken. Denk hierbij ook aan goed stofzuigen en dan een keer een doek erdoor. Zorg dat alles blinkt en dat de auto ook weer fris ruikt. 

Tip 6: Neutrale achtergrond

De auto moet een middelpunt zijn op een foto en daarom moet je zorgen voor een neutrale achtergrond. Als het te druk is op de foto, dan ligt de focus niet bij de auto en dat zou zonde zijn! 

Tip 7: Foto’s 

Omdat je je auto wil verkopen moet je ervoor zorgen dat anderen er een goed beeld van krijgen wat ze kunnen kopen. Maak daarom diverse foto’s van de binnenkant en de buitenkant van de auto, die een goed beeld geven van hoe de auto er daadwerkelijk uit ziet.  

Tip 8: Video doen of niet?

Het kan een meerwaarde zijn om een video te maken van de auto. Maar daarvoor moet je wel een vlotte babbel hebben en enthousiast kunnen vertellen over je auto. Je moet daarbij wel neutraal zijn. Je kunt alles van binnen en buiten de auto laten zien en er dan bij vertellen wat de koper ziet. 

Tip 9: Verkoopprijs vaststellen

Om een auto te kunnen verkopen moet je zelf wel een prijs in gedachten hebben. Je moet je auto niet te duur en niet te goedkoop aanbieden. Ga eens goed om je heen kijken wat anderen vragen en kijk dan naar de prijs van vergelijkbare auto’s. Je zou ook altijd advies in kunnen winnen over wat anderen over zouden hebben voor je auto. Aan de hand daarvan kun jij de prijs bepalen. Mensen die je auto willen kopen zullen altijd vragen aan welke prijs je ongeveer denkt en dan is het wel fijn om een prijs in gedachten te hebben. 

Tip 10: Kansen verspreiden 

Dankzij de komst van internet heb je genoeg opties om de auto op veel plaatsen aan te bieden. Je kunt hierbij denken aan een groot verkoopplatform, maar ook je social media kun je gebruiken. Anderen kunnen je bericht dan delen en zo heb jij in grote tijd een groot bereik.

Auto Inkoop BV
Rijksweg 85a
4255GH
Nieuwendijk Noord Brabant

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren