3 redenen om een elektrische auto te kopen

door admin

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe of tweedehandse auto aan te schaffen? Dan heb je vast wel nagedacht over het kopen van een elektrische auto. Deze schone auto’s worden immers steeds geavanceerder en dus ook steeds gewilder. Het is dus een goede overweging om eens serieus bij stil te staan. Zeker als je een eigen bedrijf hebt, want een elektrische auto heeft ook een hoop fiscale voordelen. In dit artikel vertellen we je waarom je een elektrische auto zou moeten kopen!

1. Subsidie voor je aankoop

Het grootste voordeel is dat je in de meeste gevallen subsidie kunt krijgen, wil je een elektrische auto kopen. De overheid moedigt dit momenteel namelijk erg aan, omdat het beter is voor het milieu. De voorwaarden van de subsidie op elektrische auto’s veranderen wel ieder jaar, dus mocht je hier gebruik van willen maken, dan moet je er wel op tijd bij zijn. Zoek dit dus ook goed uit voordat je overgaat tot de koop, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

2. Maandelijkse kosten een stuk lager

Naast het feit dat je subsidie kunt krijgen voor het kopen van een elektrische auto, zijn ook de maandelijkse kosten lager dan bij een benzineauto of een dieselauto. Tot en met mei 2024 betaal je in ieder geval geen wegenbelasting en aanschafbelasting op een elektrische auto en in 2025 krijg je hier nog steeds 75% korting op. Daarnaast betaal je minder bijtelling en heb je over het algemeen ook minder onderhoudskosten. In een elektrische auto zitten namelijk minder bewegende onderdelen dan in een brandstofauto. Denk bijvoorbeeld aan de distributieriem, filters, bougies en de motorolie. Die heb je allemaal niet nodig in een auto die op elektriciteit rijdt. Dit zorgt ervoor dat een elektrische auto gemiddeld vaak goedkoper is dan een auto met een verbrandingsmotor!

3. Milieuvriendelijk en stil

Het is natuurlijk ook geen geheim dat het rijden van een elektrische auto beter is voor het milieu dan een auto op benzine of diesel. Een elektrische auto stoot over zijn gehele levensduur gemiddeld 60% minder CO2 uit dan een brandstofauto. Dit is zelf nog op basis van auto’s die opgeladen worden met stroom die niet op een groene manier wordt opgewekt. Maak je ook nog gebruik van groene stroom, dan bespaar je nog meer uitstoot. Het aandeel van groene energie begint immers steeds groter te worden. Daarnaast zijn er ook steeds meer mensen die zelf hun energie opwekken met behulp van zonnepanelen. Ten slotte rijdt een elektrische auto gewoon heerlijk. Het zijn allemaal automaten, wat betekent dat je heel wat minder hoeft te doen. En ze maken niet zo’n herrie als je op de snelweg rijdt, waardoor je veel rustiger kunt autorijden.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren