Belangrijke dingen om rekening mee te houden als je een elektrische auto overweegt

door admin

Elektrische auto’s worden steeds populairder en dat is niet voor niets. Tot een paar jaar geleden zagen we soms een elektrische auto, vooral de Tesla, voorbijrijden. Maar nu is dat heel normaal. In 2023 is 1 op de 10 auto’s volledig elektrisch. Dat is een goed begin, hoewel het nog niet genoeg is voor het klimaat. Sommige mensen twijfelen nog om over te stappen naar een elektrische auto en dat begrijpen we heel goed. Het is anders dan even tanken; opladen duurt vaak langer. Daarom willen we wat praktische tips met je delen voor als je de overstap maakt van benzine naar elektrisch.

Bekijk de actieradius

Kijk hoe ver je kunt rijden met een volle accu. Bijvoorbeeld, met een elektrische Renault Scenic kun je ongeveer 600 kilometer rijden als alles mee zit. Maar dat hangt af van hoe je rijdt, het weer en hoe zwaar de auto beladen is. Het is belangrijk om te weten hoe ver je echt kunt rijden op een volle accu. Mensen die vooral korte afstanden rijden, hebben vaak genoeg aan een actieradius van 200 tot 300 kilometer.

Plan goed

Bedenk dat je niet zomaar honderden kilometers kunt bijtanken als je accu leeg is. Plan je ritten dus goed. Als je bijvoorbeeld twee klanten hebt op in totaal 600 kilometer en je actieradius is 400 kilometer, plan dan wat extra tijd in. Vraag ook of je op locatie kunt opladen. Niet alle bedrijven hebben snelladers, dus het kan handig zijn om een auto met een grotere actieradius te overwegen, zoals de prijs Renault Scénic.

Mogelijkheid tot thuisladen

Het is handig als je thuis kunt opladen, maar dat kan niet altijd. Als je bijvoorbeeld in de binnenstad woont zonder eigen oprit, kun je misschien geen laadpaal plaatsen. Dan moet je naar een laadpaal in de buurt, die ook nog vrij moet zijn. Als thuisladen lastig is, praat dan met je werkgever. Misschien kun je je nieuwe Scénic op het werk opladen en hoef je je geen zorgen te maken over een lege accu in het weekend.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren