De voordelen van een elektrische auto importeren

door admin

Wanneer je een auto, bestelauto of motor importeert kan je dit zowel zakelijk als ondernemer doen, alsook als particulier. Het kan je vele voordelen opleveren, want bij het importeren uit het buitenland heb je sowieso een veel ruimere keuze qua personenauto’s, bestelauto’s en motoren. De meeste mensen importeren vanuit Duitsland, maar er worden ook veel elektrische auto’s geïmporteerd vanuit België, Frankrijk, Amerika of Italië. 

Goed voor het milieu en de portemonnee

Je hoeft bij het importeren van een elektrische auto geen BPM (belasting) te betalen, dit is een groot voordeel. De BPM wordt namelijk bepaald aan de hand van de CO2-uitstoot en die heeft dit voertuig niet. Het is dus ook goed voor het milieu, want een elektrische auto gebruikt geen brandstof. Het is om die reden momenteel helemaal in om een elektrische auto te rijden. 

Het aanbod elektrische auto’s is de laatste jaren flink gestegen. Of het wat voor jou is moet je natuurlijk helemaal zelf bepalen, want ook hier zitten voor- en nadelen aan. Zo zijn er (nog) te weinig oplaadpunten en het elektrisch laden is tijdrovend. Maar Elon Musk, de medeoprichter van Tesla (een Amerikaanse producent van elektrische auto’s) is er in ieder geval erg rijk mee geworden. En de ontwikkeling groeit. Inmiddels rijden er ook in Nederland al vele mensen elektrisch en worden deze voertuigen steeds betaalbaarder. Maar voor wie bijvoorbeeld een Dacia Spring Electric van maar liefst €17.890 nog steeds wat te duur is, doet er verstandig aan de optie van het importeren van zo’n voertuig uit het buitenland eens te overwegen. 

Autoprijzen lager in Duitsland

In Duitsland zijn de autoprijzen bijvoorbeeld een stuk lager dan in Nederland. Wie weet scoor jij daar de elektrische auto die je al zolang wilde voor je bedrijf of voor privédoeleinden. Omdat de automarkt in Duitsland groter is dan in Nederland blijven de autoprijzen daar nagenoeg stabiel, terwijl ze in Nederland snel stijgen. Voor een schappelijke prijs kan je een mooie elektrische auto aanschaffen in ons buurland. Je kan hierbij een specialist inschakelen die ervoor zorgt dat het voertuig binnen een korte tijd in ons land is, deze maakt ook het papierwerk voor je in orde. Via internet kan je eenvoudig een elektrische auto importeren en op sommige websites kan je zelfs met crypto’s betalen.

Tot slot; een ander voordeel van het importeren van een elektrische auto is de snelle levertijd. Want als je in Nederland een nieuwe aanschaft moet je soms wel een jaar wachten, als het niet langer is. Nu je de voordelen weet kan je beslissen of dit ook iets voor jou is. Zo ja; oriënteer je dan vandaag nog online en doe een mooie aankoop (nieuw of gebruikt). Valt jouw keuze op de populaire Kia e-Niro, de Skoda Enyaq of toch de Ford Mustang Mach-E?

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren