Dit moet je weten over een verzekering voor je elektrische auto

door admin

Met een elektrische auto ben je voordeliger uit, zo is de heersende opinie. Toch ben je voor een aantal zaken juist duurder uit als je elektrisch rijdt. Mooi voorbeeld daarvan is wel de verzekering. Zeker gezien de hoge reparatiekosten voor de accu van een elektrische auto is een allrisk verzekering de beste verzekering. 

Afhankelijk van de waarde en de leeftijd van de auto

Het is goed te weten dat je ook de elektrische auto op drie manieren kunt verzekeren. Je kunt kiezen voor de goedkoopste en wettelijk verplichte WA verzekering, kunt kiezen voor het iets uitgebreidere WA+ Beperkt Casco of voor een allrisk verzekering. Welke verzekering je neemt is afhankelijk van onder meer de waarde en de leeftijd van de auto. De waarde kun je overigens checken bij de RDW. Kijken we naar elektrische auto’s dan is die in aanschaf relatief duur. Ook reparaties aan de accu zijn uitermate kostbaar. Om die reden is een allrisk verzekering het meest verstandig als je elektrisch rijdt. Deze verzekering dekt behalve de schade die jij veroorzaakt aan de tegenpartij ook de schade aan de eigen auto. En dat komt goed uit als er iets met de accu niet in orde is. Deze hoge kosten worden dan ook gedekt. 

Is je laadpaal ook verzekerd?

Rijd je elektrisch, sluit dan dus een allrisk verzekering af. Daarbij is het verder belangrijk om op een aantal zaken goed te letten. Zo check je de kleine lettertjes van de polis of de laadkabel ook verzekerd is. Verder is het goed om uit te zoeken dat als je een gehuurde accu in de auto hebt, of die onder de dekking van bijvoorbeeld accessoires valt. Mocht je een eigen laadpaal hebben, bekijk dan de woonverzekering die je hebt en of de laadpaal ook verzekerd is tegen bijvoorbeeld schade of diefstal. 

Volgsysteem van Tesla

Bij het afsluiten van een allrisk verzekering kun je nog overwegen om gebruik te maken van de ‘3 jaar aanschafwaardegarantie’. Je krijgt dan tot drie jaar na de aankoopdatum van de elektrische auto de aanschafwaarde terug als je auto total loss raakt of als je auto onverhoopt gestolen wordt. Standaard geldt hier een periode van een jaar voor. Tenslotte; Tesla rijders zijn vaak veroordeeld tot de WA verzekering. Dit heeft alles te maken met het volgsysteem van Tesla. Deze eigen beveiliging van dit merk wordt door de verzekeraars als onvoldoende beoordeeld. Daarom kun je bij vrijwel alle verzekeraars je Tesla alleen WA verzekeren. Wil je nou weten wat de voor jou beste verzekering is kun je prima gebruik maken van de vergelijker van KiesZeker.nl of van een van de vele andere vergelijkingssites.

In Groningen kunt u ook particulier een auto leasen. Het belangrijkste waar u op moet letten bij particulier leasen, is het type auto dat u wilt leasen. Lees hier alles over auto leasen Groningen.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren