Dit zijn de voordelen van leasing voor particulieren

door admin

Het leasen van een auto is vandaag de dag erg populair, vooral onder bedrijven. Maar ook voor particulieren kan leasing een hoop voordelen bieden. Je kunt het eigenlijk vergelijken met het lenen van geld om een auto te kopen, alleen dan met andere voorwaarden. Natuurlijk zijn die voorwaarden wel afhankelijk van de aanbieder van het leasecontract, ga er dus niet vanuit dat het overal hetzelfde is. In dit artikel zetten we de voordelen van leasing voor particulieren voor je op een rij!

1. Een vast maandelijks bedrag 

Als je gebruik maakt van leasing, kom je niet voor verrassingen te staan. Je betaalt namelijk een vast bedrag per maand. Dat bedrag is inclusief belasting en diensten, zoals onderhoud aan de auto. Mocht de auto schade krijgen of een andere problemen, dan hoef je niet in één keer veel geld neer te leggen. Dit zit ook in het vaste bedrag dat je iedere maand betaalt. Ook de verkeersbelasting die je normaal gesproken betaalt met een eigen auto, zit in dit bedrag inbegrepen. Vaak is het enige dat je daarnaast nog betaalt aan de auto de brandstof die je verbruikt, maar ook dit ligt aan de voorwaarden van de aanbieder. Let op: dit betekent in de meeste gevallen dat de auto niet jouw eigendom wordt en gedurende de leaseperiode op de naam van de leasemaatschappij blijft staan. Overkopen is in sommige gevallen mogelijk na afloop van het contract, maar dit verschilt per aanbieder. 

2. Minder risico

Aangezien het onderhoud en eventuele reparaties inbegrepen zitten in het leasebedrag, loop je minder risico dan wanneer je een auto koopt. Zeker als je van plan zou zijn om een tweedehands auto te kopen. Je weet immers nooit zeker dat de auto niets mankeert en geen onderliggende problemen heeft. Bij leasing krijg je vaak een splinternieuwe auto, waardoor er eigenlijk weinig mis mee kan zijn. En is er toch iets niet helemaal goed aan de auto, dan wordt dit voor je gefixt zonder dat je er extra geld voor neer hoeft te leggen. In sommige gevallen is het ook mogelijk om een tweedehands auto te leasen, maar dit is bij de meeste aanbieders niet gebruikelijk. 

3. Iedere paar jaar een andere auto

Als je het leuk vindt om iedere paar jaar een andere auto te rijden of altijd graag het nieuwste van het nieuwste rijdt, dan is leasing ideaal. Je sluit namelijk een leasecontract af voor een bepaald aantal jaar en daarna gaat de auto weer terug naar de leasemaatschappij en kun jij weer een nieuw contract afsluiten. Ook weer met een andere auto dus. Je hoeft je oude auto niet eerst te verkopen voordat je een nieuwe auto kunt aanschaffen!

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren