Duurzaam leven, zo pak je dat aan!

door admin

Duurzaam leven wordt steeds belangrijker en we zien steeds meer hoe belangrijk dit is. We moeten nog heel lang van onze planeet kunnen genieten, dus we moeten goed met de aarde omgaan. Maar waarom is dit eigenlijk zo belangrijk? En hoe kunnen we hier het beste met z’n allen mee omgaan? Als iedereen er wat aan doet, hoeft dit namelijk helemaal niet met grote stappen. Hoe kan het dan wel? Dat lees je in deze blog. 

Houd rekening met het milieu

Het is belangrijk om bewust te zijn van wat je gedrag voor invloed heeft op onze planeet. De opwarming van de aarde heeft namelijk vooral te maken met het gedrag van de mens. Door veel activiteiten van de mens is er een teveel aan CO2-uitstoot. CO2 is een stof die ervoor zorgt dat de aarde opwarmt. Er mag niet te veel hiervan vrijkomen, want dan blijft de aarde alleen maar opwarmen. Dit moet voorkomen worden, want wanneer we dit niet doen zullen ijskappen smelten met een stijging van de zeespiegel als gevolg. Stijgt de zeespiegel? Dan zullen er hevige weersomstandigheden ontstaan, zoals zware regenbuien, overstromingen etc. Dit moet natuurlijk voorkomen worden. Daarom moeten we allemaal ons steentje bijdragen. Als iedereen in ieder geval iets doet, bereiken we veel meer dan wanneer er een aantal mensen hun hele leven omgooien.

Lees ook: Milieu en duurzaamheid

Dit kun jij doen

Kleine stapjes dus, maar waar beginnen we? Begin bijvoorbeeld eens met het kijken naar alternatieven van wegwerpspullen. Door middel van wegwerpspullen wordt de grote afvalberg alleen maar groter. Afval belandt in de natuur en dat is zeker niet wat we willen. Vervang plastic zakjes door herbruikbare bakjes en vervang wegwerpdoekjes voor wasbare doekjes. Dat scheelt ook nog eens in de portemonnee, want zo hoef je niet zo vaak meer nieuwe te kopen.Dit zijn kleine stapjes, maar wil je een grote bijdrage leveren? Ruil je auto dan in voor een elektrische auto. De grootste boosdoeners zijn vliegtuigen en auto’s, deze vervoersmiddelen stoten veel CO2 uit. Door in een elektrische auto te gaan rijden, zorg je ervoor dat er minder CO2-uitstoot plaatsvindt tijdens het rijden. Laad je auto op met groene stroom en je bent helemaal duurzaam bezig. Alvast inventariseren naar goede elektrische auto’s? Kijk dan eens naar de Peugeot e-expert en de Toyota Proace Electric.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren