Een onopvallende slimme laadpaal: de multifunctionele lichtmast

door admin

Doordat er steeds meer elektrische voertuigen bij komen zijn er meer en meer laadpalen nodig. CityCharge biedt een onopvallende laadoplossing door laadpalen toe te voegen aan lichtmasten. Zo blijft het straatbeeld rustig en is er meer dan voldoende laadmogelijkheid. Dit biedt verschillende voordelen. 

Efficiënt gebruik van beschikbare ruimte

Doordat de laadpaal geïntegreerd wordt in een bestaande lichtmast wordt de beschikbare ruimte optimaal benut. Niet alleen is dat fijn, het is op korte termijn ook nodig. Vanaf 2035 mogen enkel nog elektrische voertuigen verkocht worden in de Europese Unie en dat betekent dat de vraag naar laadpalen explosief stijgt.

Rustig straatbeeld

De multifunctionele lichtmasten zijn niet alleen in te zetten als laadpaal. Ze kunnen ook gebruikt worden om camera’s op te plaatsen of als WiFi-punt. Door de lichtmasten multifunctioneel in te zetten blijft het straatbeeld rustig.

Openbare laadpalen

De multifunctionele lichtmasten kunnen makkelijk openbaar geplaatst worden waardoor de slimme laadpalen voor iedereen toegankelijk zijn. Doordat de laadpalen in de lichtmast zitten hoeven er bovendien geen parkeervakken vrij gehouden te worden voor elektrische rijders. Ze kunnen immers bij elke parkeerplaats opladen. 

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Het aanmoedigen van het rijden van elektrische voertuigen zorgt voor een vermindering van de CO₂-uitstoot. Door het voor bezitters van elektrische auto’s makkelijker te maken om overal te kunnen laden wordt het dus ook aantrekkelijker om een elektrische auto aan te schaffen. Een verminderde CO₂-uitstoot zorgt voor een betere kwaliteit van lucht in steden.

Minimalisatie van benodigde infrastructuur

Door de inzet van multifunctionele lichtmasten hoeven er minder afzonderlijke laadpalen geïnstalleerd te worden. Dit zorgt voor een verlaging in de kosten van het realiseren van infrastructuur en zorgt bovendien voor minder verrommeling van het straatbeeld.

Kiezen voor onopvallende laadpalen

Verrommeling van de openbare ruimte leek onvermijdelijk. Dat is dan ook de reden dat CityCharge stappen ondernam toen er vraag bleek te zijn naar een verruiming van de laadinfra zonder extra verrommeling van de openbare ruimte. Naast een rustig straatbeeld heeft het dus verschillende andere voordelen:

  • Meer openbare laadpalen, zodat aan de toenemende vraag voldaan kan worden;
  • Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid door een verlaging van de CO2-uitstoot;
  • Minimalisatie van het aantal laadpalen op straat.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren