Elektrisch rijden? Bekijk de laadpalen & laadkabels

door admin

Eén van de zaken die goed geregeld moeten worden na de aanschaf van een elektrische of hybride auto is de manier van opladen. Daarvoor is een oplaadpunt nodig, meestal een laadpaal, en een laadkabel. Bij Soolutions is voor elke elektrische auto die in Nederland verkocht wordt een geschikte laadpaal of laadkabel te vinden. Er zijn zoveel verschillende types en mogelijkheden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Op hun website wordt je langs alle mogelijkheden geloodst en ontdek je vanzelf welke soort laadkabel en welk type oplaadpunt het beste bij jouw auto en jouw situatie past.

Soorten laadpalen en laadkabels

De meeste in Europa verkochte elektrische en hybride auto’s hebben een type 2 laadkabel nodig. Type 1 aansluitingen vind je eigenlijk alleen buiten Europa. Heb je toch een dergelijke aansluiting, dan is er met een adapter eenvoudig een type 2 van te maken. De tweede keuze die gemaakt moet worden is tussen een 1-fase of een 3-fase aansluiting. Een 3-fase aansluiting gebruikt krachtstroom. Dat is meestal niet nodig, maar ook daarover vind je informatie op de website van Soolutions. Ook over de laadpaal installatie is daar alle informatie te vinden.

De laadpaal installatie

Een laadpaal installatie laat je het beste doen door een gecertificeerde monteur. Dan weet je zeker dat het goed en veilig gebeurt. Het gaat hier tenslotte wel om elektriciteit. Ook in laadpalen heeft Soolutions een grote keuze en voor hun webshop zijn alleen de beste laadpalen geselecteerd. Je krijgt altijd de hoogste kwaliteit. Er wordt meestal gesproken van een laadpaal installatie, maar voor veel mensen is een wandlaadpunt zeker zo handig. Het is in ieder geval goedkoper dan een paal. Een laadpaal is het alleen handig en nodig bij een parkeerplaats. Bij de installatie van een laadpunt is tien meter kabel inbegrepen. Moeten er nog andere werkzaamheden uitgevoerd worden om de laadpaal installatie mogelijk te maken, zoals aanpassingen in de meterkast? Ook dan kan Soolutions zorgen dat het werk wordt uitgevoerd. De bediening van de laadinfrastructuur is niet moeilijk. Sommige palen zijn zelfs te bedienen met een app op je telefoon.

Soolutions

Soolutions levert al meer dan tien jaar laadpalen en laadkabels voor het opladen van elektrische auto’s. Ze beschikken zo over de nodige kennis en ervaring om goed in te kopen en de kwaliteit van de producten te kunnen beoordelen. Dat is voor de veiligheid van groot belang. Met hun kennis en ervaring ondersteunen ze ook de klant. De webshop is goed telefonisch en per email bereikbaar en je bent verzekerd van een snelle levering. Op de laadkabels zit een fabrieksgarantie van twee jaar. Scherpe prijzen horen ook bij het de dienstverlening. Vind je een product goedkoper dan in de webshop, dan krijg je het verschil terug. Soms zijn er ook nog subsidiemogelijkheden, en ook dat scheelt flink in de aanschafprijs. Het loont dus de moeite om te checken waar je recht op hebt, want elektrisch rijden is heel erg duurzaam. Er wordt dus niet voor niets in geïnvesteerd in de vorm van subsidies. Maak er gebruik van!

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren