Hoe houdt je je rittenregistratie bij?

door admin

Ben jij in het bezit van een auto van de zaak? Dan ben je vast wel bekend met het registreren van je ritten. Als je een auto van de zaak hebt die je ook privé rijdt, moet je de ritten bijhouden die je rijdt. Het bijhouden van deze ritten is belangrijk voor de belastingdienst. Je weet dan namelijk precies hoeveel belasting je moet betalen en over welke ritten dit niet hoeft. Een rittenregistratie bijhouden kan lastig zijn, maar er zijn wel manieren om het makkelijker te maken.

Wat is een rittenregistratie?

Met het bijhouden van een rittenregistratie, weet je precies wanneer je welke kilometers met de auto hebt gereden. Op deze manier kun je de zakelijke ritten onderscheiden van de privéritten. Als je jaarlijks meer dan 500 kilometer rijdt, moet je ook bijtelling gaan betalen. Met een rittenregistratie kun je aantonen dat je niet zoveel kilometers hebt gereden, en dus niet bij hoeft te betalen. Het is belangrijk dat de rittenregistratie zorgvuldig wordt gedaan. Zo weet je namelijk zeker dat je niet teveel kilometers maakt, waardoor je alsnog bij moet gaan betalen.

Hoe kun je een rittenregistratie bijhouden?

Als je de ritten die je maakt vast wilt leggen, zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt doen.

Ritten handmatig bijhouden

Een van de dingen die je kunt doen, is het handmatig bijhouden van de ritten. Je schrijft dan iedere keer als je uit de auto komt precies op waar je geweest bent. Op deze manier krijg je een handgeschreven boekje met de precieze ritten waar je geweest bent en hoeveel kilometer dit geweest is. 

Rittenregistratie via Excel

Een andere mogelijkheid die je hebt, is het bijhouden van de rittenregistratie via excel. Dit werkt ook handmatig, alleen vul je het nu online in. Hierdoor kun je de uren gemakkelijk bewaren voor de belastingdienst. Daarnaast kun je ook zelf het moment kiezen wanneer je dit wilt invullen.

Rittenregistratie via een app

Als je het niet graag handmatig bijhoudt, kun je een handige app downloaden om je rittenregistratie te doen. Deze app zorgt ervoor dat hij bijhoudt waar je heen rijdt als je hem aan zet. Zorg er dan dus wel voor dat je hem bij iedere rit aanzet om je rit te registreren.

GPS rittenregistratie

Tot slot is er ook nog de GPS rittenregistratie. Deze rittenregistratie gaat automatisch via de GPS. Het kastje dat je in de auto plaatst houdt via de GPS-satellieten precies bij waar je rijdt. Vervolgens wordt dit in een online account vastgelegd. Op deze manier weet je zeker dat je geen enkele rit mist en je er ook geen omkijken meer naar hebt!

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren