De perfecte app voor het uitlezen van je Tesla

door admin

Ben jij de gelukkige bezitter van een Tesla? Dan heb je ongetwijfeld gemerkt dat er goede redenen zijn waarom de auto’s van dit merk zo populair zijn. De auto’s zijn mooi ontworpen, halen grootste prestaties en zijn geheel elektrisch. Daarbij is het ook handig dat je eenvoudig allerlei informatie over de Tesla uit kunt lezen, om direct zicht te krijgen op de prestaties van de auto. Hiermee wordt dan de data van de on board display zodanig bewerkt dat je hier een goed zicht op hebt.

De informatie van je on board display uitlezen

Een on board display in een auto is een bron van informatie over de prestaties van je auto. Hieraan kun je zien of je auto goed presteert, in welk deel van je auto wellicht een storing zit en wat je hier dan aan kunt doen. Zaken als het rijgedrag, rijbereik, laadgedrag, accucapaciteit, de temperatuur van de batterij en nog veel meer wordt op deze manier inzichtelijk gemaakt. Deze informatie is ook heel eenvoudig uit te lezen en dan te bekijken in een app als Scan my Tesla, of Tesla Spy. Je hebt hier dan wel apparatuur nodig waarmee je de informatie daadwerkelijk uit je auto haalt. Een Tesla uitlezen doe je met een zogeheten OBD dongle, die je eenvoudig aansluit, waarna de informatie uit je on board display wordt gehaald. Je moet er hierbij wel goed op letten wat voor dongle je kiest en hoe je deze uitleest. De verschillende versies van OBD software werken namelijk niet altijd even goed samen met elkaar. Ook OBD Tesla software kan hiermee te maken hebben.

Aan de slag met OBD uitlezen

Wil jij een Tesla model 3 uitlezen? Dan zijn er verschillende producten die je hierbij kunnen helpen. Zo is er een speciale bundel te verkrijgen waar alle benodigde kabels al in zitten. Deze bundel is speciaal gericht op Tesla wagens van Model 3, het werkt dus niet op eerdere modellen. Met deze bundel is het mogelijk om alle gegevens uit je Tesla te halen die je nodig kunt hebben. We hebben het dan onder andere over de status van je accupakket. Zo zie je meteen of de batterij nog in goede conditie is en je niet bang hoeft te zijn of deze goed blijft functioneren. Het is door de meegeleverde onderdelen heel eenvoudig om de bundel aan te sluiten op je Tesla en de verkregen informatie daarna uit te lezen in je app. Dit is dan ook de optimale transparantie als het aankomt op de werking van je Tesla. De informatie is door middel van de app overal waar je maar wil te bekijken op je telefoon of tablet.

Lees ook: Tesla bewijst dat elektrisch rijden wel degelijk rock & roll is

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren