Je auto verkopen; zo levert hij meer op

door admin

Je verkoopt niet iedere dag je auto en dus is het goed om te weten waar je op moet letten bij de verkoop. Je wilt immers de juiste prijs voor jouw auto en als je hem zou inruilen bij de garage krijg je gegarandeerd minder dan via een particulier. Een garage wil er natuurlijk ook nog iets aan verdienen en zal je dus altijd minder geven dat zijn daadwerkelijke waarde. Hoe zorg je er dan voor dat je de juiste kopers aantrekt én een eerlijke prijs ontvangt? Met onze tips verkoop jij je auto in no-time en levert hij meer op dan bij de garage.

Tip 1: Goede foto’s

Een glanzende lak, een opgeruimde binnenkant en mooie foto’s… Het levert direct al meer interesse op dan een vieze auto en bewogen foto’s. Potentiële kopers willen zoveel mogelijk van de auto zien, bespaar dus zeker niet op foto’s. Om je een beetje op weg te helpen, zou je het volgende lijstje kunnen gebruiken voor je foto’s. Dit is wat je minimaal moet laten zien:

  • buitenkant auto linksvoor
  • buitenkant auto rechtsachter
  • binnenkant (bekleding, pook, achterbank)
  • tellers met een draaiende motor
  • het gehele dashboard
  • eventuele schades

Daarbij levert een uitgebreide beschrijving ook meer bekijks op. Vertel uitgebreid over de auto, alle opties die de auto heeft en de staat waarin de auto verkeerd. Wees daarbij zo duidelijk en gedetailleerd mogelijk over. Goede foto’s kunnen helpen om dan een beeld te geven van de auto. Eventueel zou je er zelfs video’s aan toe kunnen voegen.

Tip 2: Onderhoudsboekjes

De nieuwe eigenaar wil natuurlijk precies weten waar hij aan toe is wat betreft de onderhoudshistorie van de auto. Jij zou ook graag willen weten wat er allemaal is gebeurd en gedaan aan de auto en waar eventuele komende kosten in kunnen zitten. Het is dan ook belangrijk om de onderhoudsboekjes en alle daarbij behorende facturen op orde te hebben, zodat je deze kunt overleggen aan de potentiële koper. Als extraatje zou je een aflopende APK kunnen laten verlengen, zodat de nieuwe eigenaar direct een goedgekeurde auto heeft met een lopende APK. Hierdoor ben je ook weer aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Tip 3: Eerlijkheid

Als jij een auto koopt, wil je ook niet voor verrassingen komen te staan. Wees dus net zo eerlijk naar mensen die interesse tonen in de auto. Heb je ergens schade, zijn er gebreken of zijn er andere dingen waar de nieuwe eigenaar rekening mee moet houden? Ben hier dan eerlijk over naar de geïnteresseerde. Dat zou je immers andersom ook verwachten als jij een auto gaat kopen.

Tip 4: De prijs

Een goede prijs bepalen kan heel lastig zijn. Bekijk verschillende websites en vergelijk de vraagprijzen van vergelijkbare auto’s, zoals op OSW. Let hierbij goed op kilometerstanden en bouwjaren. Pak dan het gemiddelde; niet te hoog, maar zeker niet te laag. Een te hoge vraagprijs is voor niemand aantrekkelijk en een te lage vraagprijs kan voor achterdocht en twijfels zorgen, waardoor het ook niemand aantrekt. Neem een vraagprijs in gedachten die gemiddeld is en bied je auto voor net iets meer aan. Hierdoor kun je wat zakken met de prijs, maar behoud je altijd de prijs die je in gedachten had.

Tip 5: Adverteren

Potentiële kopers komen niet vanzelf, helaas. Adverteer je auto bijvoorbeeld op diverse websites. Hoe meer mensen de auto zien, hoe meer potentiële kopers je krijgt. Je auto verkopen via een website is heel makkelijk en helemaal niet zo tijdrovend als het lijkt. Duizenden mensen komen jouw auto tegen in hun zoekopdrachten, zonder dat je er enige moeite voor hoeft te doen. Maar de ouderwetse mond-op-mond reclame wil ook nog wel eens helpen. Vertel erover tegen iedereen die je tegenkomt; je collega’s, vrienden, familieleden. Zij kunnen dit vervolgens ook weer doorvertellen, waardoor je al snel een groot bereik hebt.

Hoe verkoop ik mijn auto?

Kies het juiste verkoopkanaal, bepaald de verkoopprijs, plan een bezichtiging en proefrit in met een potentiële koper, sluit de verkoop en overdraag de auto.

Hoe bepaal ik de verkoopprijs van mijn auto?

Er zijn verschillende koersprijslijsten waar je de waarde van je auto kan terugvinden. Ook is het goed om je huidige auto te vergelijken met andere auto’s die te koop staan.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren