Jouw bedrijfsauto goed verzekeren

door admin

Bij het ondernemerschap komt een hoop kijken. Heb jij een eigen onderneming en maakt een mooi wagenpark deel uit van jouw bedrijf? Vergeet dan vooral niet om deze bolides te verzekeren. Het afsluiten van een verzekering voor je bedrijfsauto is verplicht. Eerder mag je niet met jouw bedrijfsauto de weg op. Verzeker jouw wagenpark daarom tijdig met een verzekering die bij jouw bedrijfsauto(‘s) past. 

Voor welke bestelautoverzekering kies je? 

Als je een verzekering voor jouw bedrijfsauto wilt afsluiten, zal je ontdekken dat er veel mogelijk is. Er is niet één verzekeraar die één verzekeringspakket aanbiedt. Er zijn meerdere verzekeraars op de markt met elk hun eigen pakketten. Dit is plezierig want hierdoor kun je altijd een bedrijfsautoverzekering vinden die bij jouw situatie past. Maar het maakt het maken van een keuze er ook niet makkelijker op. Want voor welke verzekering kun je het beste kiezen? Het antwoord op deze vraag verschilt per geval. Is jouw bedrijfsauto nog jong? Dan is een uitgebreide bestelautoverzekering een slimme keuze. Gaat jouw bedrijfsauto daarentegen al een poosje mee? Dan ligt een minder uitgebreide dekking meer voor de hand. 

Verplichte WA dekking

Er is voor iedere bedrijfsauto in elke situatie een passende verzekering. Maar hoe zit het eigenlijk met de verplichting tot het afsluiten van een verzekering? Voor iedere bedrijfsauto geldt dat deze verzekerd moet zijn. En meer specifiek gaat het dan om een minimale WA dekking. Dit is een basisdekking die iedere bedrijfsauto minimaal moet hebben. Bij deze dekking ben je verzekerd voor schade aan derden bij een eventueel ongeluk. Iedere bedrijfsauto moet deze minimale dekking hebben. Heb je nog geen bestelautoverzekering afgesloten met een minimale WA dekking? Dan mag deze bedrijfsauto ook nog niet de weg op. Jouw bestelbus verzekeren is dus iets dat je altijd moet doen. Hoe uitgebreid je de bestelauto verzekert, mag je zelf bepalen. Zolang de bedrijfsauto maar minimaal een WA dekking heeft. 

Belang van verzekeren 

Het afsluiten van een verzekering met een minimale WA dekking is voor iedere bedrijfsauto wettelijk verplicht gesteld. Maar naast deze verplichting is het ook voor jezelf plezierig als je auto goed verzekerd is. Wanneer er zich een ongeluk voordoet, komt er veel op je af. Het laatste waar je je dan mee bezig wilt houden is geld. Wanneer je goed verzekerd bent, valt er een stukje onrust met betrekking tot financiën van je af. De verzekering is jouw vangnet in geval van schade en dat zorgt voor rust. Naast de wettelijke verzekeringsplicht, is het voor jezelf dus ook fijn om goed verzekerd te zijn.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren