Jouw elektrische auto aan huis opladen

door admin

Heb je een elektrische auto gekocht? Dan kom je er al snel achter dat het aantal openbare laadpalen niet voldoende zijn voor iedereen in de omgeving. Je moet daarom vaak op jouw beurt wachten of hebt helemaal geen mogelijkheid om de auto op te laden. Je kunt ervoor kiezen om een eigen laadpaal te plaatsen. Voordat je een laadpaal aan huis plaatst, is het echter goed om te weten wat er allemaal moet gebeuren. Er zijn namelijk een aantal werkzaamheden die plaatsvinden voordat je gebruik kunt maken van jouw eigen oplaadpunt. Onderstaande informatie laat jou daarom zien wat er nodig is om zoveel mogelijk te genieten van een elektrische auto. 

De verschillende modellen van de laadpaal bekijken

Laadpalen komen in een groot aantal varianten. Je moet daarom goed weten welke variant het beste bij je past. Als je veel ruimte hebt, kan een vrijstaande laadpaal het beste voor je werken. Als je juist minder ruimte hebt of de auto in een garage hebt staan, zijn er wallboxen beschikbaar. Deze hangen aan de muur, waardoor je minder ruimte nodig hebt en toch jouw auto van een volle accu kan voorzien. Ook moet je goed bekijken welk vermogen het beste bij jouw auto past. Zo voorkom je dat je jouw auto niet op de gewenste manier op kunt laden. 

Het veranderen van de groepenkast in huis

Zodra je een goed model hebt gevonden, is het belangrijk dat je de juiste werkzaamheden uitvoert. Zo moet de groepenkast in jouw woning aangepast worden. De groepen zijn vaak niet uitgerust met de juiste spanning en vermogen, waardoor je kortsluiting krijgt of de laadpaal niet werkt. Het is belangrijk dat je hiervoor een professional inschakelt. Een extra groep aanleggen zorgt er tevens voor dat je indien er een probleem plaatsvindt met jouw elektriciteit direct actie kunt ondernemen en het opladen ook niet zomaar onderbroken wordt. De professional zorgt er dan voor dat er een goede verbinding tot stand is gebracht en je jouw laadpaal optimaal kunt gebruiken. 

Graafwerkzaamheden en het wegwerken van de kabels

Zodra de groepenkast is veranderd kan je beginnen met het plaatsen van de laadpaal. Als je een vrijstaande laadpaal hebt gekozen, moet deze ingegraven worden. De graafwerkzaamheden moeten nauwkeurig gebeuren, omdat je moet voorkomen dat de laadpaal kan verschuiven. Ook de bedrading zal via de grond lopen en naar jouw meterkast leiden. Ook hiervoor is het aan te raden om een professional in te schakelen. Deze weet immers hoe alles zo efficiënt mogelijk verloopt, zodat je sneller geniet van jouw eigen oplaadpunt. Het enige wat je nog hoeft te doen, is de kabel te bevestigen tussen de auto en de laadpaal, zodat het opladen begint en jouw auto op ieder moment klaar staat om te gebruiken.    

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren