Leasen elektrische auto populairder dan ooit

door admin

Er rijden steeds meer elektrische auto’s rond in Nederland. Sinds januari 2020 al 107.000. Dat is in vergelijking met het jaar ervoor een toename van maar liefst 62000. Op dit moment is 1,2 procent van alle auto’s die in Nederland staan geregistreerd volledig elektrisch. De prijzen van de elektrische auto’s schrikken echter toch nog veel potentiële kopers af. Deze beginnen namelijk bij een bedrag van zo’n € 20.000. Ondanks de subsidie van € 4000 euro die u kunt aanvragen bij de overheid bij aankoop van een elektrische auto, is dit toch een behoorlijke smak geld voor veel Nederlanders. Maar wist u dat de genoemde subsidie ook geldt bij leaseauto’s? Zelfs wanneer u een gebruikte elektrische auto koopt kunt u daarvoor subsidie aanvragen. In dat geval is het subsidiebedrag uiteraard wel wat lager. Wilt u toch nog steeds graag overschakelen van benzineauto naar een elektrische auto? Dan kan private lease elektrische auto een goede optie voor u zijn.

Voordelen van het leasen van een elektrische auto

Het voordeel van private lease is dat u voor een vast bedrag per maand een nieuwe auto rijdt zonder dat u daarvoor in één keer een groot aankoopbedrag hoeft te betalen. Bovendien zijn bij private lease alle onderhoudskosten en keuringen meegerekend in het maandtarief. Net als de wegenbelasting en de verzekering van de auto. Alle kosten zijn dus zeer overzichtelijk en u hoeft geen angst meer te hebben voor onverwacht hoge garagerekeningen. Mocht er toch iets mankeren aan uw auto dan is vervangend vervoer meestal snel geregeld.

Wat zijn de eventuele nadelen van private lease?

Hoewel het er niet veel zijn, dient u toch rekening te houden met enkele mogelijke nadelen van leasen. Zo zit u meestal voor meerdere jaren vast aan het afgenomen contract. Voortijdig onderbreken van een leasecontract kost u extra geld. Een ander punt om rekening mee te houden is het aantal te rijden kilometers die in uw contract staan. Rijdt u toch meer kilometers dan vooraf afgesproken? Dan zult u extra moeten betalen. Een scherpe deal qua maandprijs wil dus lang niet altijd zeggen dat u ook een goed contract heeft. De voorwaarden kunnen onderling nogal verschillen per leasemaatschappij. Het is dus zeker zaak u hierop goed te oriënteren. Maar als u dit alles goed heeft geregeld kan het leasen van een elektrische auto zeker voordelen hebben.

Welk type elektrische auto?

Wanneer u kiest voor een elektrische auto komt u voor de keuze te staan of u een volledig elektrische auto gaat leasen of een hybride. Hybride modellen hebben zowel een elektromotor als een verbrandingsmotor. Omdat er een relatief klein accupakket aanwezig is kunt u met de hybride slechts zo’n 50 km volledig elektrisch rijden. Rijdt u verder dan schakelt de auto automatisch over naar de verbrandingsmotor. Hybride auto’s kunnen worden opgeladen bij een laadpaal maar het is ook mogelijk om tijdens het rijden de accu terug op te laden wanneer de auto vertraagd. Dan spreken we van regeneratief remmen. Een volledig elektrische auto heeft een veel sterkere accu en daardoor een grotere actieradius. Hierdoor kunt u grotere afstanden afleggen zonder dat u de accu hoeft op te laden.

Geld lenen voor auto

Een alternatief voor private lease, is je auto financieren met een consumptief krediet. Het grootste voordeel hiervan is dat de auto direct van jou is en ook van jou blijft. Bovendien bouw je onbeperkt schadevrije jaren voor je autoverzekering, dat is bij private lease beperkt tot 3 jaar. Meer over de voor- en nadelen van je auto financieren lees je hier.

In Groningen kunt u ook particulier een auto leasen. Het belangrijkste waar u op moet letten bij particulier leasen, is het type auto dat u wilt leasen. Lees hier alles over auto leasen Groningen.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren