Maak elektrisch rijden leuker met je iPhone

door admin

Rijden kan je zo leuk maken als je wilt. Maar het is zeker ook een enorme verantwoordelijkheid om je eigen auto goed te onderhouden. Tegenwoordig wordt het wel makkelijker gemaakt voor elektrische rijders en vind je onder andere steeds vaker oplaadpunten.

Oplaadbeheer

Elektrische auto’s hebben over het algemeen beperkte rijbereik in vergelijking met benzine of diesel auto’s. Dat betekent dat het op tijd laden erg belangrijk is. Vele elektrische auto’s hebben een eigen mobiele app waarmee je het opladen van je auto kunt beheren. Maak gebruik van je iPhone en download de app van de fabrikant van jouw elektrische auto. Je kunt bijvoorbeeld de laadstatus bekijken, het laadniveau van de batterij controleren, het opladen starten of stoppen en zelfs het opladen plannen op basis van goedkopere tarieven. Op je iPhone kun je gemakkelijk de navigatie-app gebruiken om de laadstations in jouw buurt te vinden en je route te plannen op basis van beschikbare laadpunten. Er zijn verschillende mobiele apps om laadpunten in de buurt te vinden. Deze apps geven informatie over de locatie, laadsnelheid, kosten en beschikbaarheid. Zo kun je gemakkelijk de dichtstbijzijnde laadpunten vinden en navigeren naar jouw gewenste laadpunt. Maak je gebruik van de app van jouw elektrische auto fabrikant, dan is er een grote kans dat je jouw elektrische auto ook op afstand kunt ontgrendelen en vergrendelen. 

Gamification

Gamification voor elektrische auto’s is bedoeld om bestuurders van elektrische auto’s te motiveren om milieuvriendelijk en efficiënt te rijden. Er worden elementen uit videogames toegepast om het rijden in een elektrische auto leuker te maken. Dit kan bijvoorbeeld door realtime feedback te geven over het energiegebruik, het vergelijken van de rijprestaties met andere bestuurders en het belonen van zuinig rijgedrag met punten of badges. Dit kan variëren van het behalen van mijlpalen, zoals het voltooien van een bepaald aantal kilometers zonder opladen tot het ontvangen van badgets voor goed rijgedrag. Ook kun je een online community creëren waarin je jouw prestaties kunt delen. Gamification is een leuke manier om elektrisch rijden en bewustwording van duurzaam rijgedrag te stimuleren. Is duurzaam leven belangrijk voor je en wil je graag een duurzame smartphone gebruiken? Kies dan voor een refurbished iPhone met een lange batterijduur, om optimaal te kunnen genieten van jouw elektrische auto. Een iPhone 12 zou een goede optie kunnen zijn. De iPhone 13 is ook een optie als je vooral vaak audio afspeelt. 

Welke batterij is beter: iPhone 12 of 13

Beide iPhones hebben een goede batterijprestaties. Maar er zijn kleine verschillen tussen deze twee modellen. De batterij duur hangt natuurlijk af van jouw gebruikspatroon. De iPhone 12 heeft een gesprekstijd van 17 uur en je kan 11 uur lang video’s streamen. Als we kijken naar de iPhone 13, dan heeft de iPhone 13 een gesprekstijd van 13 uur en tot wel 13 uur capaciteit om video’s te streamen. Zoals je ziet, is er geen groot verschil in deze twee componenten. Het grote verschil zit in de processor en het afspelen van de audio. De iPhone 12 beschikt over een A14 Bionic chip, die zorgt voor een snelle en efficiënte werking. Terwijl de iPhone 13 over een A15 Bionic chip beschikt met verbeterde prestaties ten opzichte van de A14 Bionic chip. Je kunt met de iPhone 13 tot wel 75 uur audio afspelen in vergelijking met de 65 uur afspeeltijd voor de iPhone 12. Een heel groot verschil is er niet tussen deze twee modellen. Maar wil je voor het uiterste gaan dan is de iPhone 13 misschien een betere optie voor jou. Bij Refurbished.nl heb je een groot assortiment voor elektronische producten, waaronder iPhones. Deze producten worden op minimaal 50 punten gecontroleerd voordat ze weer opnieuw worden aangeboden. Daarnaast krijg je altijd 3 jaar garantie op je aankoop. Zo kun je optimaal gebruik maken van je refurbished iPhone voor jouw elektrische auto.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren