Nissan wil in 2025 alleen elektrische en hybride auto’s verkopen in China

door admin

De Japanse autofabrikant Nissan wil vanaf het boekjaar 2020 alle nieuwe en herziene modellen geëlektrificeerd aanbieden op zijn thuismarkt , of het nu gaat om een ​​puur elektrische auto of een hybride auto, zoals de Nikkei Asian Review medio maart 2020 meldde. Ook het bedrijfsleven in China zou van deze ontwikkeling moeten profiteren. Want vanaf 2025 willen ze daar alleen nog elektrische en hybride auto’s verkopen.

De aankondiging van deze ontwikkeling volgt kort nadat China aankondigde dat vanaf 2035 alleen “milieuvriendelijke” nieuwe voertuigen zouden worden toegelaten . De Chinese regering rekt de term echter vrij breed uit. Het verbod zou alleen betrekking hebben op verbrandingsmotoren die niet geëlektrificeerd zijn. Het is dan ook heel begrijpelijk dat er niet alleen puur elektrische auto’s, maar ook hybrides worden verkocht. Nissan zal tegen 2025 negen modellen in China lanceren, die ofwel volledig elektrisch ofwel hybride zijn.

Met de IMx KURO wierp de Japanse autofabrikant Nissan op de Autosalon van Genève 2018 een blik in de toekomst van Nissan . De Nissan Ariya Concept brengt de elektrische SUV nu tot realiteit. De volledig elektrische cross-over van de Japanse autofabrikant zal een duidelijk teken zijn van de toekomst van het merk. Dit belichaamt de visie en de stap naar de toekomst van het merk . Overeenkomstige stappen zijn nodig als je in de toekomst voorop wil lopen in de CO2-race.

Lees ook: Zuinigaan

Nissan breidt ook zijn productiecapaciteit in China uit. Nieuwe fabrieken zullen later dit jaar operationeel worden in Changzhou, in de provincie Jiangsu, en volgend jaar in Wuhan, in de provincie Hubei. Door de uitbreiding van de fabriek zal de productiecapaciteit met 30% toenemen tot twee miljoen stuks. Deze stap maakt deel uit van het beleid van Peking om milieuvriendelijke auto’s te promoten. De Chinese regering heeft hybride voertuigen opnieuw geclassificeerd als “zuinige voertuigen”, waardoor het voor autofabrikanten gemakkelijker wordt om aan de productiequota te voldoen.

Als onderdeel van hun streven om alle nieuwe voertuigen in 2035 op de markt te brengen, zou de helft van de auto’s emissievrije voertuigen zijn en de andere helft benzine-elektrische hybrides. Nissan is momenteel van plan om het verkooppercentage van elektrische auto’s in China te verhogen van 2% in het boekjaar 2018 tot 23% in 2023. Ook in de toekomst is een verdere verhoging van de quota niet uit te sluiten.

Bron: Nikkei Azië

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren