Tesla Model 3

door admin

Dit is de lang verwachte Tesla Model 3. Na het lezen van dit artikel ben je helemaal op de hoogte. De nieuwe Tesla Model 3 is ongeveer 20 procent kleiner dan de Model S. Hij is te vergelijken met een BMW 3-Serie of een Audi A4. Het model is compleet nieuw en dit betekend ook een nieuw onderstel. Het design is wel echt Tesla. De Tesla Model 3 heeft een X-achtige grille.

Tesla Model 3 Masterplan

Het is altijd Elon Musk’s bedoeling geweest om een betaalbare middenklasse elektrische wagen te bouwen (Top Secret Tesla Masterplan). Om dit doel te behalen heeft Tesla de strategie om eerst een aantal duurdere modellen te ontwikkelen die het uiteindelijke doel, de Model 3 en andere kleinere EV’s, moet financieren. De duurdere modellen zijn de Roadster, de Model S en de Model X. Alle ontwikkelde technologieën zijn uiteraard toegepast in de Model 3.

Het eerste concept model werd voorgesteld op 31 maart 2016 in Los Angeles. De auto zou in eerste instantie de naam Model E krijgen, maar werd uiteindelijk afgevoerd na een claim van Ford. In het initiële Tesla business plan had de wegen de codenaam Tesla Bluestar. De auto wordt een directe concurrent van de BMW 3, de Audi A4 en de Mercedes C-klasse.

Niet gratis laden bij superchargers van Tesla

Zoals eerder werd bekendgemaakt mogen eigenaren van de Model 3 niet gratis laden bij superchargers van Tesla. Dit betekend helaas geen gratis roadtrips door Europa, maar gewoon betalen! Achteraf bleek dit financieel niet haalbaar te zijn om iedereen levenslang gratis te voorzien van stroom. Er zal wel een servicepakket of optie komen voor Model 3 bezitters om dus overal te kunnen laden. De batterij kan in 40 minuten voor 80 procent worden geladen.

Tesla Model 3 veranderingen

Tijdens de onthulling van de Tesla Model 3 maakte Elon Musk bekend dat dit nog niet het definitieve ontwerp was. Suggesties en ideeën mochten nog steeds worden aangedragen. Via Twitter werd er massaal feedback gegeven. Veel fans verbaasden zich over de kleine laadopening van de kofferbak. Goed nieuws voor wie daarvan baalde: het korte klepje zal hoogstwaarschijnlijk worden vervangen. Volgens fans is er voor de sedan-kofferklep gekozen omdat een grotere klep een forse aanslag zou plegen op de hoofdruimte achterin. Het grote panorama dak speelt hier ook een rol in.

Tesla Model 3 specificaties

De Tesla Model 3 krijgt een prijskaartje van zo’n 35.000 euro. De precieze prijs wordt bekendgemaakt op het moment dat de auto ook in Nederland wordt Geleverd. Ook dit model is razendsnel en heeft een relatief grote actieradius. Het basismodel gaat in minder dan 6 seconden van 0 naar 100. Met een volledig opgeladen accu kan er zo’n 345 kilometer mee worden gereden. De auto beschikt over 5 zitplaatsen, hoge actieradius en een geweldige wegligging. Het basismodel krijgt – nog niet officieel bekend – een 60 kWh batterij.

De ‘Auto Pilot’-hardware zal standaard zijn. Dit is ook het geval voor de mogelijkheid tot ‘Super Charging’, het gebruikmaken van Tesla’s eigen snellaad-netwerk. Ook liet Musk weten dat de hoeveelheid superchargers tegen het eind van dit jaar verdubbeld moet zijn. De auto is te reserveren voor 1.000 euro … ow en je mag maar twee reserveringen plaatsen per persoon.

Tesla Model 3 productie en levering

De Model 3 wordt eind 2017 in productie genomen. Zodra er met de productie wordt begonnen zullen de eerste voertuigen worden geleverd in Noord-Amerika. Er wordt begonnen aan de westkust en schuiven op naar het oosten. Naarmate de productie verder wordt opgevoerd zal er geleverd worden in Europa, Azië, het Pacifisch gebied en landen waar links wordt gereden. De Model 3 wordt in 2018 in Nederland verwacht.

Related Posts

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Accepteren